Inaktiv platsannons

Presschef till Systembolaget i Stockholm

Om tjänsten

Till vårt huvudkontor i Kungsträdgården i centrala Stockholm söker vi nu en Presschef.

Vill du stärka Systembolagets förtroende och roll i samhället och dess mål att begränsa alkoholens skadeverkningar? Som presschef ska du leda, planera och prioritera Systembolagets press & PR-arbete och synliggöra detta i största utsträckning. Detta sker både strategiskt och operativt. Du ansvarar för Systembolagets mediebild och arbetet bedrivs både proaktivt och reaktivt. Självklart delar du också Systembolagets värderingar!

Systembolagets uppdrag baserar sig på omsorgen om folkhälsan. Visionen är att skapa ett samhälle där alkoholdrycker njuts med omsorg om hälsan så att ingen tar skada. Systembolaget bidrar med kunskap både när det gäller mat och dryck, och alkoholens påverkan på hälsan. På så vis vill Systembolaget inspirera till medvetna dryckesval och ett hälsosammare förhållningssätt till alkohol.

Om rollen
Som Presschef deltar du i enhetens arbete som innebär ansvar för att dels förbereda, samordna och företräda Systembolaget i mediefrågor och dels för att, genom proaktivitet och långsiktigt goda medierelationer, verka för medial uppmärksamhet nationellt och lokalt som bidrar till att uppfylla Systembolagets strategiska målbild och stärka varumärkespositionen. Enhetens arbete ska skapa ökad kunskap om Systembolagets syfte, roll och verksamhet samt ökat engagemang för alkoholens skadeverkningar i samhällsdebatten och samhället.

I arbetsuppgifterna ingår bland annat att:

• Leda och utveckla enhetens arbete med delaktighet, nyfikenhet, nytänk, integritet och mod.

• Ta initiativ till och planera medieaktiviteter som stöttar bolagets strategi och verksamhetsplan.

• Ansvara för och bygga relationer med journalister och andra relevanta aktörer, nationellt och lokalt.

• Öka kunskapen om Systembolagets syfte, roll och verksamhet samt ökat engagemang för alkoholens skadeverkningar i samhällsdebatten och samhället.

• Vara en del av Systembolagets krisgrupp.

Tjänsten är på heltid med placering centralt i Stockholm. Systembolaget tillämpar sex månaders provanställning. Tillträde är omgående med hänsyn till eventuell uppsägningstid.

Om dig
Vi söker dig som har ett gediget nätverk bland relevanta intressenter och mycket god erfarenhet av arbete med press och PR inom folkhälsoområdet och/eller detaljhandeln. Du har också vana av att leda och utveckla team. Du arbetar såväl operativt som strategiskt, samt har arbetat med opinionsbildning.

Vi förutsätter att du delar Systembolagets vision om ett samhälle där alkohol njuts med omsorg om hälsan så ingen tar skada och att du vill jobba för att utveckla Systembolaget som alkoholpolitiskt verktyg. Som person är du en lagspelare som håller ihop gruppen du arbetar med och har ett öppet och nyfiket förhållningssätt till personer du möter och nya typer av frågeställningar. Du kan, och tycker också om, att driva projekt självständigt och kan på ett prestigelöst sätt arbeta med både små och stora frågor samtidigt som du leder och coachar medarbetare till framgång. Du har en god förmåga till omvärldsbevakning och en fallenhet att se helheter. Du är duktig på att skapa och upprätthålla goda relationer med både interna och externa aktörer.

Du har akademisk utbildning inom kommunikation, journalistik, statsvetenskap eller motsvarande och har mycket god förmåga att uttrycka dig muntligt och i skrift, både på svenska och engelska.

Det är även meriterande om du även har erfarenhet inom politisk-, opinionsbildande verksamhet, ideell organisation, eller journalistbakgrund.

Om oss
Pressenheten består av tre medarbetare, utöver presschefen, och är en del av avdelningen ”Bolag & Samhälle”. Avdelningen ansvarar för företagets hållbarhets- och intressentutveckling, alkoholforskning, bolagsstyrning, ägar- och samhällsrelationer, press, bolagskommunikation, juridik, compliance & etik. Avdelningens roll är mångfacetterad och inbegriper både att navigera i omvärlden, leda och sätta riktning, utveckla förutsättningar och samtidigt vara ett stöd till organisationen i dessa frågor.

Om din utveckling hos oss
Systembolaget är i ständig utveckling, och det kommer du också att vara om du arbetar hos oss. Till att börja med får alla nyanställda ett gediget introduktionsprogram. Sedan erbjuder vi flera olika möjligheter för att du ska lära dig mer och mer. Varje medarbetare har en egen kompetensutvecklingsplan, och utvecklingssamtal genomförs årligen.

Publicerad den

28-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Detaljhandel
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Stockholm | Detaljhandel | Heltidsjobb (förstajobb)