Inaktiv platsannons

Biträdande programdirektör i fysik i Uppsala

Om tjänsten

Publicerad: 2019-10-28

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 44.000 studenter, 7.100 anställda och en omsättning på 7 miljarder kronor.

International Science Programme (ISP) stöder sedan 1961 uppbyggnad och utveckling av naturvetenskaplig forskning och högre utbildning inom fysik, kemi och matematik vid universitet och forskningsinstitut i Afrika, Asien och Latinamerika. Verksamheten finansieras huvudsakligen av Sida, men även av Stockholms universitet och Uppsala universitet. Visionen är att stärka tillväxten av vetenskaplig forskning i låginkomstländer, och därigenom bidra till långsiktig och hållbar social och ekonomisk utveckling. ISP har 14 anställda och är förlagt till Biomedicinskt centrum (BMC). För mer information se

Arbetsuppgifter: Biträda programdirektören i handläggning av forskningssamarbeten med utvecklingsländer. Ansvara för kontakter med forskare från olika länder för planläggning av inköp av utrustning m.m. samt i förekommande fall kontakter med leverantörer för att underlätta upphandlingsförloppp. På delegation från programdirektören medverka vid planläggning av forskningsprogram. Upprätthålla internationella kontakter. Introducera gästforskare/gäststudenter i forskargrupper vid värdinstitutionen. Medverka/svara för uppföljning av verksamhetsutfall samt ekonomiska frågor. Planera och delta i genomförandet av utvärdering av aktiviteter. Medverka vid mötesarrangemang, o.dyl. Biträda programdirektören vid rapportering till finansiärer. Resor kan ingå i tjänsten.

Kvalifikationskrav: Disputerad i fysik. Omfattande, dokumenterad erfarenhet av vetenskaplig forskning och forskningskoordinering. Bred kännedom om fysikaliskt inriktad forskning. Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, i tal och skrift. 
God samarbetsförmåga, initiativtagande, lyhördhet samt kommunikativ förmåga är några egenskaper vi tror att du besitter.

Önskvärt/meriterande i övrigt: Aktiv forskare inom fysikområdet. Erfarenhet av energifrågor samt tidigare vana av handhavande av master/doktorandutbildning och handledning av doktorander. Dokumenterad erfarenhet av och intresse för forskningssamarbete med utvecklingsländer. Dokumenterad erfarenhet av utvärderingsarbete samt resultatuppföljning.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning.

Tillträde: 2020-02-01 eller enligt överenskommelse.

Anställningsform: Tillsvidareanställning, provanställning kan tillämpas.

Anställningens omfattning: [50 %]

Upplysningar om anställningen lämnas av: Carla Puglia, programdirektör i fysik, mobil 070-167 91 14, .

Välkommen med din ansökan senast den 22 november 2019, UFV-PA 2019/3522.

Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp. Ansökan tas emot i Uppsala universitets rekryteringssystem.

Publicerad den

28-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Uppsala
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Kontor / Administration
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej