Inaktiv platsannons

AML Specialist i Sundbyberg

Om tjänsten

Om jobbet

Inom den nystartade enheten, AML Middle Office, inom Svensk Bankverksamhet, söker vi nu engagerade medarbetare till vår enhet Specialistsupport Privat.
Som AML- specialist, inom Specialistsupport gruppen i Middle Office, kommer du ha en senior roll och ansvara för att supportera och stödja övriga kollegor inom Middle Office i kundriskarbetet. Du kommer att hjälpa till vid hanteringen av komplexa ärenden och stödja arbetet med den fördjupande analysen och besiktningen både vid inledande av affärsförbindelser men också vid den kontinuerliga uppföljningen av specifika kunder.

För att trivas som Specialist hos oss har du förmågan att överblicka helheten och du har en hög förståelse för hur bankens produkter och tjänster kan utnyttjas för penningtvätt och finansiering av terrorism. Du är bekväm i en supporterande, ledande roll och utgör ett bollplank åt våra analytiker och andra verksamhetsområden.

Du har lätt för att läsa och förstå olika former av regelverk för att säkerställa god regelefterlevnad, effektiva metoder och Know Your Customer (KYC)- processer. Dessutom har du en god förmåga att bryta ned och omvandla lagar och regler till lämpliga processer, metoder och verktyg som kan appliceras inom ramen för Middle Office.

Utöver detta kommer du att supportera analysarbetet och dokumentationen av analys och mitigerande åtgärder inom tilldelat mandat. Du har förmågan att skriva rekommendationer på ett tydligt, sakligt och enhetligt sätt enligt standardiserade Enhanced Due Diligence (EDD)- och beslutsmallar liksom ge feedback och kvalitetssäkra andras dokumentation.

För att lyckas i rollen har du:

  • Erfarenhet av att kvalitetssäkra leveranser, metod- och processutveckling samt har ett öga för hur befintliga processer kan förbättras
  • Minst fem års erfarenhet och djup kompetens av att motverka penningtvätt och finansiering av terrorism (KYC, AML, EDD av riskbedömningsområdet inom företags-/ privatkundsaffären).
  • Erfarenhet inom AML (Compliance/Finanspolisen/Bedrägeriutredning.)
  • Mångårig och djup kunskap och erfarenhet från KYC-processer och on-boarding/off-boarding av kunder.
  • Erfarenhet att av att stödja, supportera och handleda
  • Relevant akademisk bakgrund.
Du kanske tidigare har jobbat med
  • Specialist eller Analytiker inom Risk o/e Regelverksområdet
  • Risk Officer/Manager
  • Kundansvarig företag eller privat
  • Compliance Officer
  • Kontorschef
Möjliga nästa karriärsteg
  • Specialist inom AML/Risk på Swedbank
  • Ledarroll inom Swedbank eller i något av Bankens dotterbolag
Varför jobba hos oss i Swedbank?

Drivs du av att få människor att spara för en bättre framtid samt att hjälpa människor, företag och samhällen att växa, då har vi något gemensamt.

Vi är en modern bank och plattform för finansiella tjänster – med högsta fokus på att våra kunder ska vara nöjda med oss och den service vi erbjuder. Vi har varit en inkluderande bank i nästan 200 år. Vårt syfte är fortfarande detsamma: att främja en sund och hållbar ekonomi för de många hushållen och företagen. Våra kärnvärden; Öppen, Enkel och Omtänksam – vägleder oss alla i vardagen.

Att arbeta hos oss handlar om att skapa värde för våra kunder, medarbetare och för samhället i stort. Genom att inspirera varandra och lära från varandra, tar vi nu nästa steg på vår resa där ny teknik, innovativa och flexibla lösningar är drivkrafter för att ge våra kunder positiv upplevelse och ett mervärde.

Tillsammans gör vi skillnad- så välkommen med din ansökan!

 

Vi kan komma att påbörja urvalet under ansökningstiden och välkomnar din ansökan så snart som möjligt.

Inte något för dig? – tipsa en kollega om jobbet!

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller säljare av andra rekryteringstjänster.

 

Publicerad den

24-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Sundbyberg
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Kontor / Administration , IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Sundbyberg | Kontor / Administration | IT | Heltidsjobb (förstajobb)