Inaktiv platsannons

Examensarbete 30HP: Knowledge Based Engineering (KBE) i Linköping

Om tjänsten

Aeronautics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet. Saab ligger i framkant i implementering av ett fullständigt digitalt arbetsflöde (MBD), hela vägen från koncept till produktion, vilket är ett arbetssätt som vi kontinuerligt utvecklar och förbättrar.

 

Inom Aeronautics finns avdelningen airframe development som ansvarar för framtagning av den bärande strukturen för t.ex. Gripensystemet, i form av skrov och vingar, samt installation av olika delsystem så som el, luft och hydraulik i strukturen.

Airframe development håller kontinuerligt på att utveckla arbetssätt för att nå högre kvalitet och kortare utvecklingstid. Vi är intresserade av att ta nästa steg i arbetet med det modellbaserade arbetssättet som finns idag, nämligen få in mer av vår befintliga kunskap in i våra utvecklingssystem. Därför är vi nu intresserade av att veta ännu mer om Knowledge Based Engineering (KBE) utifrån de förutsättningarna vi har.

Beskrivning av examensarbete:

Vi vill nu testa något nytt för att se om ett CAD-underlag kan känna av vilka krav som är satta mot konstruktionsunderlaget, beroende på var i flygplanet artikeln sitter. Din/er utmaning blir att undersöka möjligheter på hur sådana lösningar kan se ut och hur det skulle kunna visualiseras för att snabba på/underlätta i utvecklingsarbetet. Förväntat resultat är en demonstation av hur detta kan gå till, med förhoppning att det är något vi kan implementera in i vårat framtida arbetsätt för framtagande av flygande system.

Vi söker studenter som vill genomföra examensarbete på 30HP. Är ni två som vill göra examensarbet så utökar vi scopet så att totalen blir 60HP. Som person är du noggrann, analytisk och håller en hög servicenivå i din leverans. Din kommunikationsförmåga är välutvecklad och du samarbetar lätt med olika discipliner och människor. Lämplig bakgrund är blivande civilingenjör Maskinteknik, eller liknande, med intresse för konstruktionsmetodik, produktmodellering, CAD (CATIA V5) samt macros i VBA. Resultatet ska vara dokumenterat på ett transparant sätt så att det är enkelt att bygga vidare på.

 

Denna tjänst kräver att du godkänns i en säkerhetsprövning i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Sista ansökningsdag är: 2019-11-25

Välkommen med din ansökan!

Publicerad den

19-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Linköping
Typ av kontrakt
Examensarbete
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej