Inaktiv platsannons

Senior Manager XPE, Electrics and Autonomous, Scanias Project Office i Sodertalje

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2018 levererade vi 88 000 lastbilar, 8 500 bussar samt 12 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 137 miljarder kronor, varav cirka 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 52 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Tillverkning sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentrum i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE. För mer information besök: www.scania.com.

Om tjänsten

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

I uppdraget för Scanias Projektkontor så ingår att leda företagets tvärfunktionella utvecklingsprojekt, från koncept till industrialisering av färdiga produkter för våra lastbilar, bussar och motorer. Vi arbetar parallellt med projekt i alla mognadsstadier, med deltagare från samtliga delar av företaget. För oss på projektkontoret innebär det en dynamisk miljö där olika frågeställningar och utmaningar ständigt dyker upp. Det ger dig som Senior Manager möjlighet att utvecklas och få en unik helhetsförståelse för Scanias affär.

Dina arbetsuppgifter

I rollen som Senior Manager blir du chef över mycket kompetenta och drivna projektledare med inriktning mot Electrics och Autonomous. Tillsammans ansvarar ni för att leda tvärfunktionella projekt för Scania och Traton samt säkerställa att vi når uppsatta mål. Du deltar i projektens styrgrupper och är en naturlig eskaleringspunkt när det behövs.

Du ingår i ledningsgruppen för Scanias Projektkontor och bidrar till utvecklingen av avdelningen.

Din profil

Vi söker dig som lockas av att leda och utveckla andra ledare. Du når resultat genom gruppen och du tillämpar och utvecklar våra arbetssätt i ditt dagliga arbete. Du har god förmåga att få dina medarbetare att växa.

Vi tror att du är civilingenjör eller motsvarande, samt har mångårig erfarenhet från flera av Scanias verksamheter både när det gäller produkt och organisation då vi arbetar över hela Scania. Du behöver vara trygg i ditt ledarskap och vågar utmana dig själv, projekledarna och tvärfunktionerna för att säkerställa att vi levererar enligt förväntingarna.

För att vara framgångsrik i rollen bör du ha erfarenhet ifrån Scanias PD-process, gärna inom mjukvarutveckling. Projektledarerfarenhet är högt meriterande liksom erfarenhet av Agile utveckling.

Du har ett brett tvärfunktionellt kontaktnät inom Scania som hjälper dig att vara effektiv och har en förmåga att förstå helheten och sätta dig in i komplexa frågeställningar. Som person är du engagerad och strukturerad och du gillar ett högt tempo. Du är utåtriktad och är komfortabel med att presentera och rapportera inför större grupper och har en förmåga att förenkla en komplex frågeställning utan att tappa de viktiga aspekterna.

Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift.

Passar du in på ovanstående och känner dig lockad av att komma in i en värld med stora utvecklingsmöjligheter är du välkommen att höra av dig till oss.

Vi ser fram mot din ansökan!

För mer information kontakta gärna någon av oss i ledningsgruppen:
Frida Bauer                           08-553 505 33 (XP)
Ikaros Dimitriou                    08-553 502 68 (XPC)
Jonas Sandh                         08-553 800 26 (XPE) – avlämnande chef

Publicerad den

29-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Sodertalje
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Kontor / Administration , Civilingenjör / Arkitekt, IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej