Inaktiv platsannons

Solution Specialist Digital Health i Solna

Siemens Financial Services is a global financing company within the Siemens Group. We create modern and flexible financing solutions for our partners and customers and we want you to help us!

Om tjänsten

Siemens Healthineers är ett eget bolag inom Siemenskoncernen som stödjer vårdverksamheter runt om i världen med deras utmaningar inom hälso- och sjukvården. Siemens Healthineers är ledande inom medicinsk teknik och vi utvecklar ständigt vår innovativa produktportfölj inom bildgivande diagnostik, bildledd behandling, laboratoriediagnostik och molekylär medicin. Siemens Healthineers utvecklar också ständigt sitt tjänsteutbud bl. a. inom digitala tjänster. För att hjälpa kunderna att lyckas i dagens dynamiska vårdmiljö erbjuder Siemens Healthineers nya flexibla affärsmodeller. Vi ingår också gärna innovativa partnerskap med våra kunder.
 Siemens Healthineers har en stark lokal närvaro med försäljnings- och servicekontor i alla de nordiska länderna. I Sverige är vi ca 185 anställda och har vårt huvudkontor i Stockholm. Globalt har Siemens Healthineers ca 46.000 anställda. Läs mer om Siemens Healthineers på

Vill du vara med på en spännande förändringsresa inom digitalisering av hälso- och sjukvården? Nu finns chansen då vi söker en Solution Specialist Digital Health.
 I rollen som Solution Specialist kommer du att vara spindeln i nätet för att driva digitaliseringen och bidra till att forma en bättre vård, från labb och radiologi till hemmet med hjälp av smarta digitala lösningar.

I den här rollen kommer du framförallt att arbeta i Sverige men så småningom kan det bli aktuellt med uppdrag i övriga Norden.

Vi söker i första hand dig som har ett par års erfarenhet som serviceingenjör, applikationsspecialist, projektledare eller IT-specialist.

Vilka är mina arbetsuppgifter?

Du kommer att arbeta tillsammans med vårt Digital Health-team och vara organiserad i vår Customer Services-organisation. Dina arbetsuppgifter är teknisk försäljning, utbildning, support, integration och konfigurering av våra digitala tjänster och lösningar och naturligtvis det senaste inom artificiell intelligens.
 
En stor del av arbetet sker hos våra kunder, där du kommer att träffa såväl verksamhet som IT. Du förväntas sätta dig in i våra lokala lagar och krav inom e-hälsa och digitalisering av vården och kunna hantera ett brett spann av diskussioner. Du kommer också att delta i kundpresentationer och anbudsarbete.
Arbetet är omväxlande, självständigt och flexibelt och berör den senaste digitala teknologin.
Tjänsten är förenad med många resor då en stor del av arbetet görs hos våra kunder, initialt i Sverige och Norden, med ca 2 - 3 övernattningar per månad.

Vad krävs av mig?

- Du har teknisk högskoleutbildning, gärna med inriktning på medicinsk teknik och/eller IT, eller en annan kombination av erfarenhet och utbildning som kan anses likvärdig
- Mycket goda språkkunskaper i engelska och svenska är en förutsättning för tjänsten
- För tjänsten krävs B-körkort och du skall vara intresserad av och ha möjlighet till att resa
- Det är meriterande
• med ett par års erfarenhet som serviceingenjör, applikationsspecialist, projektledare eller IT-specialist
• med kunskap om system inom bildgivande diagnostik
• om du har erfarenhet av IT, t ex av standarder så som HL7 och DICOM, systemutveckling, systemintegration eller IT-arkitektur

Som person är du öppen, utåtriktad och har lätt för att samarbeta. Du har kundfokus och gillar att arbeta med och hos våra kunder. Du är noggrann, stresstålig och trivs med stort ansvar.

Vad kan Siemens Healthineers erbjuda mig?

Vi erbjuder spännande utmaningar och karriärmöjligheter i ett innovativt, globalt företag. Vår arbetsmiljö är öppen, inspirerande, internationell och vi ger stora möjligheter till personlig och professionell utveckling. Du kommer att vara med i utvecklingen där våra nya digitala tjänster och lösningar introduceras och implementeras på den svenska marknaden.

Du är varmt välkommen med din ansökan (CV och personligt brev) senast den 6 december. Har du frågor gällande tjänsten och/eller processen var god kontakta rekryterande chef Lena Blom på telefon 073-077 53 06 alternativt HR Business Partner Birgitta Tarring Lindberg på tfn 08-7307034.




Job ID: 187888

Organization: Siemens Healthineers

Company: Siemens Healthcare AB

Experience Level: Mid-level Professional

Job Type: Full-time

Publicerad den

29-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Solna
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej