Inaktiv platsannons

Forskningsassistent i Uppsala

Om tjänsten

Publicerad: 2019-11-15

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 44.000 studenter, 7.100 anställda och en omsättning på 7 miljarder kronor.

Positionen finns tillgänglig Institutionen för Cell och Molekylärbiologi vid Uppsala universitet är en tvärvetenskaplig och framgångsrik forskningsinstitution som bedriver forskning inom Strukturbiologi, Molekylärbiologi, Mikrobiologi, Beräkningsbiologi, Molekylär systembiologi, Biofysik och molekylär evolution. Läs mer på .

Projektbeskrivning
Tjänstens omfattning är heltid (100%), men fördelad på två olika projekt. Den anställda kommer huvudsakligen (60% ) vara placerad i Sanna Koskiniemis aktiva forskningsgrupp inom Mikrobiologiprogrammet vid ICM. Gruppens forskning rör toxinleverans mellan bakterier och systemens funktion för bakteriell överlevnad. Den övriga delen av tjänsten (40%) kommer att allokeras till arbete inom ett projekt som rör antibiotikaresistens i samarbete med Dan Andersson. Detta delprojekt syftar till att förstå selektion av antibiotikaresistens i djurmodeller. Projekten fokuserar främst på experiment i musmodeller. Mer information om forskningsgruppen kan hittas vid .

Arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna innebär att du stödjer forskare i ovan beskrivna projekt med:

I dina arbetsuppgifter ingår även administrativa uppgifter som är kopplat till forskningsprojekten så som att upprätthålla kontakt med djurhus, beställning av djur och att delta i olika möten.

Kvalifikationskrav
För att vara behörig till tjänsten krävs tidigare dokumenterad erfarenhet av arbete med djur. Ett krav är att du har godkända betyg i nödvändiga kurser för att få arbeta med försöksdjur (dvs. som följer Federation of European Laboratory Animal Science Associations kursplan för FELASA kategori C. Ex. Försöksdjusvetenskap 4.5hp UU eller eller Husdjurens anatomi och fysiologi 25 hp SLU). Då administrativa uppgifter, kopplade till projektet, ingår i tjänsten är goda skriftliga samt muntliga kunskaper i engelska och svenska en nödvändig förutsättning. Vidare kommer stor vikt att läggas vid personlig lämplighet så som; personlig mognad, flexibilitet, lojalitet, envishet, tydlighet och stabilitet. Den sökande förväntas också ha god samarbets- och problemlösningsförmåga, samt vara serviceinriktad och självgående.

Meriterande i övrigt
-Tidigare dokumenterad erfarenhet av molekylärbiologiskt arbete så som PCR samt bioinformatisk analysförmåga är meriterande.

-Tidigare dokumenterad erfarenhet av sterilt arbete och kultivering av bakterier är meriterande

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Ansökan
Din ansökan måste innehålla:
1) CV
2) motivationsbrev där forskningsintressen, kunskaper och varför du är intresserad av denna position förklaras (max 2 sidor)
3) publikationslista  
4) examensbevis
5) upp till 2 rekommendationsbrev

Lön: Individuell lönesättning.

Tillträde: snarast eller enligt överenskommelse.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning om 12 månader.

Anställningens omfattning: Heltid, 100 %

Upplysningar om anställningen kan erhållas från Sanna Koskiniemi, tel. +46 18 471 66 83,  . För administrativa frågor Hr-generalist Frida Österdahl, tel. 018-471 4416,

Välkommen med din ansökan senast den 28 november 2019 till UFV-PA 2019/3917

Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp. Ansökan tas emot i Uppsala universitets rekryteringssystem.

Publicerad den

25-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Uppsala
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Kontor / Administration
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej