Inaktiv platsannons

Styrsystemkonstruktör i Finspång

Siemens Financial Services is a global financing company within the Siemens Group. We create modern and flexible financing solutions for our partners and customers and we want you to help us!

Om tjänsten

Styrsystemskonstruktör - Gasturbin


Följ med på vår resa in i framtiden #Siemens

Bli en del av en öppen och dynamisk arbetsplats där professionell och personlig utveckling står högt på agendan. Genom att göra hållbara energilösningar mer kostnadseffektiva gör vi verklighet av vår vision om en hållbar värld.

Siemens Industrial Turbomachinery AB i Finspång söker nu en Styrsystemkonstruktör till "Controls Engineering"-gruppen. Är du vår nya kollega?


Utmaningen

·        Du ansvarar för styrsystemet vid nyleverans av gasturbiner.

·        Du är med från orderstart tills gasturbinen överlämnas till kund.

·        Arbetet bedrivs i projektform och innefattar projektanpassning av styrsystem, framtagning och programmering av nya tekniska lösningar, inköp av hårdvara och mjukvara, nätverkskonfiguration, kundmöten, dokumentation, simulering och testning samt teknisk support till verkstadsprov och driftsättning.

·       Tjänsten innebär ett stort mått av samarbete med andra discipliner (el- och mek-konstruktörer, projektledare mfl.) samt globala partners där man kan behöva leda andra i sitt dagliga arbete.

·       Det finns stora möjligheter till internationella resor för kundmöten och för att delta i driftsättning ute hos kund.


Vem är du?

·        Du har ett stort intresse för styrsystem, teknik och datorer.


·        Du har gedigen erfarenhet av arbete med styrsystem, helst Siemens PCS7 eller T3000.


·        Du har utbildning på gymnasie- eller högskolenivå med inriktning mot automation/el/data/mekatronik eller liknande.


·        Omfattande erfarenhet av felsökning, idrifttagningar samt kunskap om datornätverk är mycket meriterande.


·        Du har även ett genuint intresse av att leda andra, utveckla globala gränssnitt och den egna verksamheten tillsammans med dina kollegor och chef.


·        Då vi arbetar i en internationell miljö med kunder över hela världen söker vi dig som är öppen och som hanterar internationella kontakter på ett professionellt sätt.


·        Du pratar och skriver svenska och engelska obehindrat, ytterligare språkkunskaper är meriterande.


·        I ditt arbete är du strukturerad och noggrann samt följer de processer som är definierade för rollen. Du har fallenhet och intresse för problemlösning. Du har lätt för att samarbeta med kollegor och kunder. Du har drivkraft och vilja att utvecklas.


Siemens Industrial Turbomachinery tillverkar gasturbiner av världsklass och vår marknad sträcker sig över hela världen.  Vi erbjuder produkter och lösningar för att generera långsiktigt hållbar och resurssnål elektricitet. Våra kunder finns bland kraftbolag, oberoende kraftproducenter samt företag inom olje- och gasindustrin. Vi har hela kedjan från utveckling, produktion, försäljning, eftermarknad och service. Vi är ca 2600 medarbetare och omsätter ca 10 miljarder kronor.


Vänd utmaningar till möjligheter

Vårt energisystem är under snabb förändring och världens energianvändning ökar stadigt.

De här utmaningarna kräver nytänkande lösningar och produkter som kombinerar både fysisk och digital teknik, och som täcker hela energins värdekedja.  Siemens energiportfölj sträcker sig från det senaste inom kompressorer, turbiner och generatorer till virtuella kraftverk, smart näthantering och innovativa lagringslösningar.


Om Siemens
Tillsammans är vi ca 372 000 nyfikna och kompetenta personer i världen som jobbar med att utveckla framtiden. Du kan vara en av dem. Läs mer på siemens.se


Ansökan

Tveka inte - ansök idag via siemens.se/jobb refnr 123623 och senast den 12 december 2019. Löpande urval, tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. 

Publicerad den

19-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Finspång
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej