Inaktiv platsannons

Trafikinformationsledare vikariat i Gävle

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Trafikinformationsledare vikariat. Vi vill ha din ansökan senast den 9 december.

Vill du arbeta som Trafikinformationsledare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. På verksamhetsområde Trafik jobbar vi i händelsernas centrum dygnet runt med tekniska system och många kontaktytor för att skapa ordning i trafiken. Vi planerar, leder och övervakar trafiken på 98 400 km statliga vägar och 12 000 km statliga järnvägar. Det är vår uppgift att bidra till att våra vägar är framkomliga, att tågen kommer i tid och att trafikinformationen är aktuell. På verksamhetsområde Trafik ger vi service dygnet runt, året om - för att skapa goda möjligheter för resenärer, trafikanter och godstransporter.

Arbetsuppgifter

Som Trafikinformationsledare har du trafikledningsområdets övergripande ansvar för trafikinformation och du jobbar med förbättringar i samarbete med Trafikverkets övriga avdelningar.

Du är spindeln i nätet för att säkerställa trafikinformationen över regiongränser, du stöttar den regionala operativa ledaren i det proaktiva arbetet vad gäller trafikinformation samt arbetar med risker i dessa frågor och utarbeta handlingsplan vid avvikelser.

Som Trafikinformationsledare producerar och kommunicerar du externa meddelande gällande trafikinformation både till kunder och till media.

En av Trafikinformationsledarens viktigaste uppgifter är att det kommuniceras rätt information så att resenären kommer fram på ett tryggt sätt både på väg och järnväg.

Du samarbetar med externa parters (t ex. järnvägsföretag, polisen, räddningstjänsten) för att säkerställa och kvalitetssäkra trafikinformationen.
 

Arbetstiderna är schemalagt skiftarbete som inkluderar tjänstgöring helger och nattetid.

Kvalifikationer

Vi söker dig som

  • har avslutad och godkänd gymnasieexamen
  • har erfarenhet av trafikinformation och/eller trafikledning inom väg- eller järnvägssektorn
  • kan uttrycka dig väl i tal och skrift i det svenska språket.

Det är meriterande om du

  • har eftergymnasial högskoleutbildning inom information och kommunikation.,

Som person har du god kommunikationsförmåga som innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren. Du har god samarbetsförmåga och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt, du ser till hela organisationen och delar med dig av den information som behövs för att nå önskade resultat.
Du är initiativtagande och självständigt ser vad som behöver göras och agerar därefter samt har enkelt för att anpassa dig till nya omständigheter och situationer. Du har även förmåga att arbeta konstruktivt och behålla ditt lugn även i stressade situationer

Övrig information

Tjänsten är ett vikariat under perioden 3 februari - 31 december 2020

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-12-09

Publicerad den

18-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Gävle
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej