Inaktiv platsannons

Sommarjobba i Sundsvall/Timrå

SCA's mission, vision and core values are important tools in creating a company in which employees are united by common goals and in a shared ambition. Our core values are respect, excellence and responsibility.

Om tjänsten

Sommarjobb

Låt din karriär gå åt skogen! Nu söker vi sommarvikarier till flera av våra enheter i Sundsvallsområdet – Ortvikens pappersbruk, Östrands massafabrik, Underhåll, Logistics, Tunadals sågverk samt till vårt huvudkontor. Hos oss får du växa med skogens kraft - varmt välkommen med din ansökan!


Nu har du möjlighet att få jobba med problemlösning i en rolig bransch och samtidigt få en inblick i hur arbetet på ett stort företag går till. På SCA jobbar vi säkert, har stort engagemang för våra kollegor och gillar att lära oss nya saker.


Som sommarvikarie på SCA är du en del av det dagliga arbetet på din avdelning där du får chans att vara med och bidra till en hållbar framtid.


Vi söker dig som har fyllt 18 år, är driven, handlingskraftig och ansvarsfull. Du har lätt att arbeta självständigt samtidigt som du är en engagerad lagspelare med viljan att nå uppsatta mål.


För oss är det också viktigt att ditt beteende samspelar med SCAs kärnvärden: respekt, högklassighet och ansvar.


Du söker generellt till SCA i Sundsvall/ Timrå och inte till en specifik enhet. Du får i din ansökan uppge vilken/vilka tjänster som du är mest intresserad av.

Våra sommarjobb

 - Processoperatörer inom papper och massa/ sågverk: I den här rollen är din huvudsakliga arbetsuppgift att övervaka driften så att våra produkter tas fram på ett säkert och effektivt sätt, i rätt tid och med rätt kvalitet. I dessa roller arbetar du skift. Du har en avslutad eller läser en pågående treårig gymnasieutbildning. Erfarenhet av liknande arbetsuppgifter är meriterande.


- Dagoperatör Utlastning: I den här rollen ser du till att rätt förbrukningsmaterial finns på plats samt hanterar felmärkta och skadade massabalar. En annan stor del av arbetet innebär truckkörning samt kontakt med operatörer och entreprenörer. Du har en avslutad gymnasieutbildning inom industri/teknik eller motsvarande samt är teknikintresserad. Det är meriterande om du har truckkort och erfarenhet av liknande arbete.


- Dagoperatör Renseri: I den här rollen arbetar du med renhållning, materialberedning, ved-, flis- fastbränsle- och sedimenthantering. Andra förekommande arbetsuppgifter är att utföra analyser samt sända andra prov till laboratoriet, t ex flisprover och barkprover. Du har en avslutad gymnasieutbildning inom industri/teknik eller motsvarande samt är teknikintresserad. Det är meriterande om du har erfarenhet av liknande arbete.


- Miljötekniker: I den här rollen arbetar du med sulfatrening och övergripande frågor rörande vattenreningen på Östrand. Du har mycket kontakt med olika funktioner inom företaget men också med externa leverantörer i olika frågor. Du studerar på ett Miljötekniskt högskole-/universitet- eller YH-program samt är teknikintresserad. Det är meriterande om du har erfarenhet av processindustrin.


- Tekniker inom el och automation: I dessa roller arbetar du med underhåll inom el och automation, det kan vara exempelvis felsökning eller byte av utrustning. Du som söker denna tjänst studerar el på gymnasiet alternativt någon motsvarande utbildning.


- Tekniker med mekanisk inriktning: I dessa roller kan du bland annat arbeta i vår verkstad med svarvning, reparationer eller svetsning. Du kan också arbeta med underhåll och reparationer av mekanisk utrustning ute i våra fabriker. Andra förekommande arbetsuppgifter är förebyggande underhåll genom smörjning, oljebyten och tillståndskontroller. Vi söker dig som studerar industri på gymnasiet, teknik eller maskin på högskola/universitet eller någon motsvarande utbildning.


- Förrådsarbetare/reservdelssamordning: I den här rollen arbetar du med lagerhantering och reservdelsoptimering. Du som söker denna tjänst studerar på gymnasiet eller på universitet/högskola, gärna med en teknisk inriktning. Det är meriterande men inget krav om du har truckkort.


 

Våra sommarjobb fortsättning

- Laboratorieassistent: I den här rollen kommer ditt fokus att ligga på utförande och rapportering av analyser inom processvatten samt papper och massa. Du har en avslutad gymnasieutbildning inom natur och/eller teknik eller motsvarande samt god datavana. Tidigare erfarenhet av laboratoriearbete är meriterande.


- Marknadsassistent: I den här rollen arbetar du med hela den administrativa försäljningskedjan – från kundprognos till fakturering. Du har en avslutad gymnasieutbildning inom relevant område. Du behärskar engelska i såväl tal som skrift och har god datorvana. Det är meriterande om du har en pågående/avslutad högskole-/universitetsutbildning eller har erfarenhet från liknande arbete.


- Ekonomiassistent: I den här rollen ingår du i teamet som arbetar med våra ekonomiprocesser exempelvis leverantör-kund och betalningsflöden. Du har en avslutad gymnasieutbildning inom ekonomi. Det är meriterande om du har någon pågående eller avslutad högre utbildning inom ekonomi eller har erfarenhet av liknande arbete.


- Utvecklingsingenjör: I den här rollen arbetar du med att delta i eller driva utvecklingsprojekt samt att lösa produktionsproblem. Du studerar ett civilingenjörsinriktat högskole-/universitetsprogram. Det är meriterande om du har erfarenhet från processindustrin.


- Inköpare/inköpsassistent/Administratör: I dessa roller stöttar du bland annat inköpsavdelningen med administration och externa kontakter. Du har avslutad gymnasieutbildning, meriterande är högskoleutbildning inom ekonomi eller logistik. (Goda kunskaper i Excel är viktigt).


- Fartygsagent/ Fartygsoperatör /Speditör: I dessa roller är tonvikten planering, koordinering och administration. Du har en avslutad gymnasieutbildning, kommunicerar obehindrat på engelska samt har god datorvana. Påbörjad eftergymnasial utbildning inom logistik eller motsvarande erfarenhet är meriterande.


- Truckförare: I den här rollen arbetar du med lastning, lossning och hantering av gods. I dessa roller arbetar du skift. Du har en avslutad treårig gymnasieutbildning, kan kommunicera bra på svenska och engelska samt har B-körkort. Det är meriterande om du har erfarenhet av truck/fordon.


- Hamnarbetare: I den här rollen arbetar du med lastning, lossning och hantering av gods. Skiftgång kan förekomma i dessa roller. Du är utbildad inom eller läser en treårig gymnasieutbildning, kan kommunicera bra på svenska och engelska samt har B-körkort. Det är meriterande om du har erfarenhet av truck/fordon.

Vad erbjuder vi dig?

Vi erbjuder ett arbete där varje dag är stimulerande, varierande och händelserik. På SCA bryr vi oss om dig som anställd. Vi strävar efter en hälsosam arbetsmiljö som ger dig förutsättningar för ett hållbart och roligt arbetsliv, oavsett var du är i livet.


Så vill du vara med och skapa en hållbar framtid? Sök sommarjobb hos oss!

Publicerad den

19-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Sundsvall
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Produktion / Industri
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Sundsvall | Produktion / Industri | Heltidsjobb (förstajobb)