Inaktiv platsannons

Chef för arbetsplatskontroller i Solna

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Chef för arbetsplatskontroller. Vi vill ha din ansökan senast den 15 december.

Vill du arbeta som chef för arbetsplatskontroller i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållsprojekt samt teknisk utveckling. Genom en blandning av traditionella, nya och innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Nu behöver vi stärka upp med nya medarbetare och kompetenser eftersom vi står inför många nya utmaningar. Vi vill få ännu bättre koll på vår anläggning, vi vill utveckla vår underhållsplanering och vi kommer att få fler komplexa och intressanta anläggningar att underhålla.

Arbetsuppgifter

Enhet Arbetsplatskontrollers uppdrag är att verka för en god säkerhet och en god arbetsmiljö vid väg- och järnvägsarbeten. Kontroller genomförs inom olika områden, dvs inom underhållsarbeten, investeringsprojekt och inom de största projekten i Sverige .

Enheten är verksam över hela landet så medarbetarna i gruppen är geografiskt spridda från Luleå i norr till Kristianstad i söder. Eftersom mycket arbete pågår under helger eller nattetid, arbetar många av medarbetarna utanför kontorstid. Arbetsplatskontroller ansvarar också för analys och återkoppling om säkerheten på Trafikverkets byggarbetsplatser till högsta ledningen.

En organisatorisk förändring genomfördes nyligen så du får möjlighet att vara med i det utvecklingsarbetet. Där är fokus på att ytterligare förbättra samarbetet internt inom Trafikverket och framförallt utveckla analysfunktionen och återkopplingen till verksamheten på alla nivåer, som kan påverka säkerheten på byggarbetsplatser.

Huvudarbetsuppgifter för dig som enhetschef är:

  • Personal-, verksamhets- och budgetansvar för enheten
  • Driva förändringsarbete med fokus på säkra byggarbetsplatser
  • Utveckla samarbetet för säkra byggarbetsplatser inom Trafikverket

Tjänsten innebär många interna och externa kontakter så det är viktigt att utveckla ett brett kontaktnät med andra chefer i Trafikverket och inom det egna verksamhetsområdet Underhåll samt externa kontakter med entreprenörer och branschföreträdare.

Som enhetschef kommer du att ingå i avdelningens ledningsgrupp och vara ett stöd till avdelningschef i övergripande frågor.

Kvalifikationer

Vi söker dig som

  • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) inom ett för tjänsten relevant område eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har några års chefserfarenhet inkluderande budget-, verksamhets- och personalansvar
  • har erfarenhet att arbeta med säkerhetsfrågor i bygg- och anläggningsprojekt inom infrastrukturområdet.
  • har erfarenhet av att leda en verksamhet i förändring
  • kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska samt har körkort för personbil

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet av att leda en verksamhet med medarbetare på distans

Som chef i Trafikverket drivs du av att få människor att växa genom ett närvarande ledarskap. Du skapar tillit och bygger förtroende med din kommunikativa förmåga. Du levererar resultat och driver samhällsutvecklingen framåt genom delaktighet och engagemang. Du utmanar och ifrågasätter och skapar en kultur som främjar ständiga förbättringar. Att inspirera, klargöra riktning och vara mottaglig för nya möjligheter och lösningar är en förutsättning för att lyckas. 

Övrig information

Intervjuer sker i Solna 8 januari och 9 januari 2020.

Anställningen inom Trafikverket är tillsvidare men chefsförordnandet är tidsbegränsat, inledningsvis på 4 år.

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-12-15

Publicerad den

27-10-2020

Extra information

Status
Stängd
Ort
Solna
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis