Inaktiv platsannons

Projekteringsledare till Norrbotniabanan i Luleå

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Projekteringsledare till Norrbotniabanan. Vi vill ha din ansökan senast den 18 december.

Som Projekteringsledare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Norrbotniabanan är en ny kustnära järnväg mellan Umeå och Luleå som ger möjlighet till flera positiva samhällsutvecklingseffekter. Norrbotniabanan ska förstärka godstrafiken i landet och möjliggöra persontrafik mellan norrlandskustens städer.

Vi arbetar nu med järnvägsplaner för sträckan Dåva-Skellefteå och planerar för att påbörja detaljprojekteringen. Vill du vara med oss i arbetet mot att de första tågen till Skellefteå ska kunna börja rulla år 2030? Nu söker vi Projekteringsledare till Luleå!
 

Arbetsuppgifter

Projekteringen för Norrbotniabanan genomförs av konsulter i olika kontrakt. Du kommer stötta projektledaren genom att leda och driva arbetet i projekteringsuppdragen. Du kommer att samordna arbetet internt med de olika tekniska specialisterna och ansvara för samordningen med den kontrakterade konsulten. Du kommer också att stötta projektledaren i frågor rörande ekonomi och andra kontraktsfrågor. I arbetsuppgifterna ingår även externa kontakter.
 

Kvalifikationer

Vi söker dig som

  • har en universitets- eller högskoleexamen inom Väg- och Vatten, Samhällsbyggnad eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig.
  • har mångårig relevant arbetslivserfarenhet från samhällsplanerings-, anläggnings- eller järnvägsprojekt.
  • har erfarenhet av att leda och genomföra projekt, exempelvis från roller som projektledare, projekteringsledare eller uppdragsledare.
  • har goda kunskaper i svenska i tal som skrift.
  • har körkort för personbil.

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet av att arbeta i planprocessen för väg och järnväg.
  • har erfarenhet av att arbeta i stora organisationer.


För att lyckas i rollen är du självgående och har lätt för att samarbeta med andra. Du är flexibel och kan förmedla budskap på ett enkelt och tydligt sätt. En annan viktigt del är ditt affärsmässiga förhållningssätt, för att skapa lönsamhet och effektivitet i uppdragen.
 

Övrig information

Intervjuer är planerade till 27-28  jan i Luleå.
 

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Inom verksamhetsområdet Stora Projekt arbetar vi med allt från planläggning och byggnation fram till öppning för trafik. Hos oss får du en unik möjlighet, med stort eget ansvar, att kunna jobba med såväl mindre investeringsprojekt som med mångmiljardbyggen. Alla projekt har sin komplexitet, sina utmaningar och sina intressenter, svenska eller internationella. Genom våra affärer och i samverkan med andra kan vi, som en ledande beställare, också påverka branschen och utvecklingen av hållbara lösningar och smart infrastruktur. Du arbetar i en miljö som kännetecknas av en mix av bakgrunder, kunskaper och erfarenheter. Vi är öppna för nya idéer och perspektiv - och inspirerar varandra till bra prestationer. Vi skapar samhällsnytta - och utvecklingsvägar för dig!
 

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-12-18

Publicerad den

28-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Luleå
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej