Inaktiv platsannons

Senior Business Controller i Järna

Vår breda verksamhet gör att vi kan erbjuda livslånga karriärmöjligheter med olika inriktning inom varierande branscher, länder, företag och specialistområden. På Lantmännen slutar du aldrig lära dig nya saker.

Om tjänsten

Division/företag: Cerealia
Sista ansökningsdag: 2020-01-12
Plats: Järna/Stockholm

På Cerealia utvecklar, producerar och säljer vi bland annat färdigmatsrätter under det populära varumärket Gooh! som nyligen blivit ett fristående affärsområde inom Cerealia. Verksamheten är mitt i en spännande turn-around-resa. Den nya organisationen har som huvuduppgift att öka lönsamheten och driva tillväxten i en kategori som präglas av hög innovationstakt och ökad konkurrens. Vi söker därför en Senior Business Controller som kan vara med att bidra i denna resa och styra verksamheten åt rätt håll.

Det här kommer du att göra

Som Senior Business Controller för Gooh!, eller RTE (ready to go) som det kallas internt, har du en mycket viktig nyckelfunktion med stora möjligheter att påverka affärsområdets utveckling. De huvudsakliga arbetsuppgifterna innebär budgetarbete, uppföljning av års- och månadsbokslut och finansiell support till verksamheten. Du arbetar också med prognoser, produktkalkyler, investeringskalkyler samt driver förbättringsarbete i nära samarbete med Affärsområdeschefen och övriga funktionschefer. Vidare utvecklar och implementerar du processer och skapar system för kostnadskontroll på olika avdelningar.

Förutom ett nära samarbete med alla funktioner inom RTE har du flera andra kontaktytor in mot Cerealia Finance. Du ingår i ledningsgruppen för RTE och rapporterar till Affärsområdeschefen. Eftersom RTE är ett fristående affärsområde är rollen verksamhetsnära samtidigt som den också innefattar både strategiska och taktiska uppgifter. Arbetsplatsen är i Järna, där vi även har vår produktion.

 

Det här behöver du för att lyckas och trivas

Du har

  • Minst 5 års erfarenhet av Controlling. Erfarenhet från produktion/tillverkande företag är meriterande.
  • Gärna universitets- eller högskoleexamen inom ekonomi eller liknande
  • God kommunikativ förmåga, både på svenska och engelska.
  • Erfarenhet av att arbeta med och bidra i processförbättringar.
  • Gärna erfarenhet av ledningsgruppsarbete.

Du är

  • Affärsmässig och har en förmåga att koppla valda strategier och prioriteringar inom verksamheten till den dagliga verksamheten.
  • Resultatdriven, snabbfotad och uppskattar en tempofylld och föränderlig miljö.
  • Lagspelare som är van att se till helheten men som samtidigt är självgående och  initiativtagande.
  • Nyfiken, prestigelös och ödmjuk med stort intresse i att driva förändring. Du gillar att röra dig mellan operativa, taktiska och strategiska arbetsuppgifter.

Du delar våra värderingar – Öppenhet, Helhetssyn, Handlingskraft – och vårt löfte om att ta ansvar från jord till bord.

 

Vad vi kan erbjuda dig

Lantmännen är en stor internationell koncern och vi har en unik bredd i vår verksamhet. Detta innebär att vi kan erbjuda utvecklingsmöjligheter med varierande inriktning för såväl specialister som generalister inom olika bolag och branscher i fler än 20 länder. Vi arbetar aktivt med intern rörlighet och vill bidra till att medarbetare utvecklas och känner engagemang varje dag. Together we reimagine the world of grain!

 

Så här ansöker du

Publicerad den

28-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Järna
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Lantbruk
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Järna | Lantbruk | Deltidsjobb