Inaktiv platsannons

Examensarbete: Uppdragsplanering på mobila enheter i Linköping

Om tjänsten

I vapensystemet Gripen ingår diverse stödsystem som syftar till att maximera sannolikheten för ett lyckat uppdrag. MSS är ett system som stöttar markpersonalen med att på ett effektivt sätt ta fram en optimal förplanering för en insats och utvärdering efter flygning. Ur ett taktiskt perspektiv är det en väsentlig egenskap att snabbt komma till insats, beaktande nuvarande förutsättningar och extern lägesbild. Här är MSS systemet en vital komponent i vapensystemskedjan. MSS systemet är en client-server baserad lösning i Windows miljö och är mestadels implementerad i C#.

Syfte:

Syftet med examensjobbet är att analysera nuvarande lösning/arkitektur och föreslå en lösning som stöttar ett portabelt nyttjande av MSS funktion. Vi vill återanvända så mycket som möjligt, men utöka med möjligheten till mobil användning av förmågan till förplanering.

Uppgift:

Arbetet består av två delar, en analysdel samt en efterföljande proof-of-concept implementation.

Den första delen handlar om att analysera befintlig lösning och dess arkitektur och föreslå en väg framåt som stöttar nyttjande av mobila klienter. Beakta vilken arkitektur som är lämplig baserat på vilka plattformar/gui ramverk som är mest lämpliga att nyttja, baserat på vad som redan finns utvecklat i befintlig produkt. Utvärdera om befintlig kartmotor är lämplig för användning i mobila enheter eller om det finns behov av en alternativ lösning.
 

Den andra delen består av att implementera ett proof-of-concept, där kartan ingår som delkomponent tillsammans med någon lämplig planeringsfunktion som interagerar med kartan, t:ex en enkel ruttplanering. Konceptet bör beakta vilka MSS förmågor som är mest lämpligt att ha tillgång till ur ett portabelt perspektiv. Det finns ett UX perspektiv att beakta i framtagningen av konceptklienten som på bästa sätt stöttar slutanvändaren och ger bäst operativ effekt.

Arbetet ska dokumenteras i en skriftlig rapport och presenteras muntligt.

Din profil

Vi tror det här projektet passar dig som ska genomföra ett examensarbete på 30 hp på civilingenjörs- eller masterutbildning med inriktning data, teknisk fysik eller liknande. Du bör ha ett intresse för systemarkitektur, mjukvaruutveckling och användarupplevelse (UX).

Erfarenhet av Microsofts produkter och ramverk är önskvärt. Examensarbetet kan inom ramen för ämnet delvis anpassas till sökandes bakgrund och intresse.

Denna tjänst kräver att du godkänns i en säkerhetsprövning i enlighet med säkerhetsskyddslagen.


Placeringsort är Linköping.

Välkommen med din ansökan!

Publicerad den

19-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Linköping
Typ av kontrakt
Examensarbete
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej