Inaktiv platsannons

Utredare Planering i Gävle

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Utredare Planering. Vi vill ha din ansökan senast den 10 januari.

Som medarbetare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Arbetsuppgifter

Som utredare inom verksamhetsområde Planering genomför vi utredningar av olika slag i tidiga skeden i planeringsprocessen, till exempel åtgärdsvalsstudier, baserat på etablerade metoder men även andra typer av utredningar förekommer. Vi agerar både som projektledare med upphandlade resurser (konsulter) och utredare som arbetar i egen regi. I båda fallen behöver vi ha fokus på framdrift och resultat. Som utredare är det också viktigt att arbeta med ett brett perspektiv för att se större sammanhang och samband på en övergripande nivå. Vi behöver därutöver fördjupade kompetenser inom vissa områden där denna tjänst främst är inriktad mot vårt järnvägssystem.

Din roll innebär att arbeta med utredningar och åtgärdsvalsstudier, speciellt med inriktning mot järnväg och godstransporter. Inom dessa områden kommer du även att vara kompetensstöd till dina kollegor inom enheten och avdelningen. Du kommer att ingå i en grupp av erfarna utredare med inriktning mot olika områden som person- och kollektivtrafik, trafiksäkerhet, miljö etc.

Det kan också bli aktuellt med andra typer av arbetsuppgifter inom regionen t.ex. förändringsärenden och beställnings stöd för funktions- och signalutredningar inom järnvägssektorn.

Kvalifikationer

Vi söker dig som

  • har erfarenhet i närtid av utredningsarbete avseende infrastruktur.
  • har kunskap om järnvägssystemens funktion och samverkan.
  • har relevant högskoleexamen inom logistik, jvg-system, samhällsplanering eller liknande som vi bedömer likvärdig.
  • har lätt för att uttrycka dig väl i tal och skrift i det svenska språket.

Det är meriterande om du

  • har fördjupad kunskap/erfarenhet/utbildning inom järnvägsinfrastruktur, godstransporter och sjöfart.
  • har B-körkort.
  • har erfarenhet av utredningar inom de aktuella områdena godstransporter och sjöfart.

Som vår blivande kollega ser vi att du 

  • har god samarbetsförmåga och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Du är flexibel och trivs och drivs av utveckling samtidigt som du kan se till hela organisationen och dela med dig av den information som behövs för att nå önskade resultat.
Övrig information

Urvalstest och arbetsprov kan komma att appliceras i denna rekrytering.

Möjliga placeringsorter: Borlänge, Gävle, Härnösand, Sundsvall.

Intervjuort: Gävle

 

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2020-01-10

Publicerad den

24-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Gävle
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej