Inaktiv platsannons

Ekonomiadministratör i Uppsala

Om tjänsten

Publicerad: 2019-12-20

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 44.000 studenter, 7.100 anställda och en omsättning på 7 miljarder kronor.

Som ekonomiadministratör ingår du i institutionens administrativa enhet där ledningsstöd, ekonomiadministration, HR, kurs- och forskarutbildningsadministration, forskningsadministration, studievägledning och information ingår. Enheten har ca 10 anställda. Institutionen har många internationella medarbetare och kontakter där engelska används dagligen. Några av de större administrativa system som används är Raindance för ekonomiadministration, Primula för personaladministration samt W3D3 för diarieföring.

Arbetsuppgifter: Arbetsuppgifterna består av ekonomiadministration om ca 50% och övriga administrativa arbetsuppgifter om ca 50%. Inom ramen för ekonomiadministrationen kommer du arbeta med ekonomihantering, löpande bokföring, attestering av leverantörsfakturor, kontraktshantering, inköp och upphandlingar. I detta ingår att ge projektstöd till forskarna i alla faser: ansökning, rapportering, och uppföljning. Övriga administrativa arbetsuppgifter är tex att ge ledningsstöd i form av framtagning av beslutsunderlag och föra protokoll för olika organ.

Arbetet innebär samarbete med kollegor i institutionens administrativa grupp samt övriga medarbetare såsom prefekt, centrumföreståndare, forskare och lärare. Samverkan med kollegor på andra organisatoriska nivåer inom universitetet ingår också.                            

Kvalifikationskrav:

Vi söker dig som är självgående, analytisk, noggrann, ansvarstagande, strukturerad, kan samarbeta och ta egna initiativ. Du har förmåga att se helheter och sammanhang och göra väl strukturerade framställningar inom ditt yrkesområde. Arbetet kräver en god förmåga att möta arbetstoppar.

Meriterande:

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning.

Tillträde: 2020-02-01 eller enligt överenskommelse.

Anställningsform: Vikariat i ca 1 år.

Anställningens  omfattning: 100%

Upplysningar om anställningen lämnas av: Helena Olsson, administrativ samordnare, 018-471 51 85 och Lovisa Högberg, HR-generalist, 072-999 92 40.

Varmt välkommen med din ansökan senast den 10 januari 2020, UFV-PA 2019/4616.

Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp. Ansökan tas emot i Uppsala universitets rekryteringssystem.

Publicerad den

16-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Uppsala
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Kontor / Administration
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej