Inaktiv platsannons

Data Scientist till Åhléns CRM & Kundinsikt i Stockholm

Familjeföretaget Åhléns grundades 1899 i Insjön och är idag ett av Sveriges starkaste varumärken, med 57 varuhus i Sverige och e-handel via åhlens.se. Vi är varuhuset som erbjuder en smart mix av prisvärda produkter på ett inspirerande, enkelt och lättillgängligt sätt. Åhléns omsätter 4,8 miljarder och varje år tar våra 3 000 skickliga medarbetare emot ca 80 miljoner besök. Åhléns Outlet, Beauty Bargain och Designtorget är dotterbolag. Åhléns är en del av detaljhandelskoncernen Axel Johnson AB.

Om tjänsten

  • Ansök senast: 26 januari 2020
  • Stockholm
Arbetsuppgifter

Nu stärker vi teamet CRM & Kundinsikt med ytterligare en Data Scientist. Teamet, som är en del av Åhléns marknadsavdelning har som uppdrag att engagera och inspirera kunderna via medlemsprogrammet. Just nu gör vi en större satsning inom advanced analytics och breddar uppdraget från det kundcentriska där vi redan är igång, till pris, produkt och lager. Åhléns har en hög ambition att utvecklas inom analytics och att skapa en kundinsiktsdriven organisation där beslut baseras på data.

Åhléns har genomfört en stor modernisering av sin IT-miljö och är cloud-ready för tillämpningar som exempelvis data-bricks, azure cloud AI-services. Därmed har man som Data Scientist på Åhléns väldigt bra förutsättningar inom Advanced Analytics och machine learning.

Åhléns är ett värderingsstyrt företag och genom ett starkt affärsmannaskap blir vi lite bättre varje dag.

Vi erbjuder dig

Rollen som Data Scientist innebär att du kommer vara med från ax till limpa och definiera use cases/experiment och med agil metod bygga avancerade modeller med syfte att skapa värde inom pris, produkt och lager. Vi kommer testa oss fram och skala lyckade experiment. Du kommer tillsammans med dina analytikerkollegor driva projekt inom machine learning och avancerad dataanalys. Genom ökad förståelse för olika kundgruppers behov, beteende, attityder och värde så bidrar du också i arbetet med att förflytta Åhléns till att bli ett insiktsdrivet företag.

I rollen ingår även att:

  • Bygga prediktiva modeller baserat på kunders transaktions- och beteendedata
  • Delta i Machine Learing-projekt, allt från kravställning till implementering
  • Underhålla och vidareutveckla de scoring- och prediktivmodeller som finns implementerade
  • Ansvarig för genomförande av diverse djupanalyser och kundinsiktsprojekt
  • Omvandla data och analys till relevanta kundinsikter, och på ett tydligt sätt kommunicera dessa till andra funktioner på Åhléns

Som Data Scientist ingår du i ett ambitiöst team och rapporterar till Chef CRM & Kundinsikt.

Kvalifikationer

Vi letar efter

Vi på Åhléns är övertygade om att när vi delar med oss av kunskaper och erfarenheter, framgång och entusiasm, gör vi varandra bättre. Till oss tar du med dig:

  • Akademisk utbildning inom matematik, statistik, ekonomi eller motsvarande.
  • Flerårig arbetslivserfarenhet inom analys, gärna datanära sådan och inom en transaktionsintensiv bransch
  • Erfarenhet av att utveckla modeller och presentera resultaten för organisationen
  • Vi ser gärna att du har erfarenhet av, eller kunskap om, att jobba i agila projekt
  • Erfarenhet av detaljhandel ser vi som meriterande, likaså kunskaper i R, Python och Scala.

För att lyckas i rollen hos oss är du en person som är intresserad av kunden, du är kommunikativ och en lagspelare. Du är analytisk, strukturerad och nyfiken. Du gillar att jobba i ett högt tempo och trivs i en föränderlig miljö.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och vi ser gärna att du kan börja hos oss så snart som möjligt. Du är placerad på Åhléns Servicekontor på Ringvägen i Skanstull.

Vi välkomnar alla och värdesätter mångfald; våra medarbetare är alla unika och vi behandlar var och en som individer. Vi är engagerade, ger allt på jobbet och värdesätter att ha balans i livet. Med det hälsar vi dig välkommen till Åhléns!

Publicerad den

19-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Typ av jobb
Detaljhandel
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej