Inaktiv platsannons

15 högskolepoäng – Design av svetsade ramfästen i Sodertalje

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2018 levererade vi 88 000 lastbilar, 8 500 bussar samt 12 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 137 miljarder kronor, varav cirka 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 52 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Tillverkning sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentrum i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE. För mer information besök: www.scania.com.

Om tjänsten

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Ingress
Examensarbete är ett utmärkt sätt att få närmare kontakt med Scania och bygga relationer för framtiden. Många av dagens medarbetare började Scaniakarriären med sitt examensarbete.

Bakgrund
Lastbilar som fraktar gods är ofta utrustade med någon form av påbyggnad, till exempel ett skåp för pallar och varor, en sopsamlare eller ett rede för last av timmer. Scanias Bodybuilding Centre utvecklar riktlinjer för dessa olika typer av påbyggnationer, t.ex. styrkan hos hjälpramen och dess fästen till chassiramen.

Mål
Målet är att ta fram olika parametrar som tillsammans kan ge optimal design på svetsade ramfästen med avseende på hållfasthet, sprickbildning och produktionsvänlighet.

Uppdragsbeskrivning

  • Genomför en analys av vilka typer av svetsade ramfästen som används i branschen idag. Där ingår även Scanias befintliga ramfästen.
  • Ta fram olika parametrar som tillsammans kan ge en optimal design hos svetsade ramfästen med avseende på hur svetsningen påverkar hållfastheten och sprickbildning i hjälpram och ramfästen. Produktionsvänligheten är även den en viktig parameter att ta hänsyn till.

Utbildning/linje/inriktning
Inriktning: Maskinteknik 180 hp (Högskoleingenjör)
Antal studerande:2
Startdatum för ex-jobbet: Så snart som möjligt
Beräknad tidsåtgång: 10 veckor

Kontaktpersoner och handledare:
Kent Nåhls, Scania Bodywork Engineering, +46 (0)8 553 819 97
Richard Södereng, Scania Bodywork Engineering, +46 (0)8 553 853 24

Publicerad den

29-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Sodertalje
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Kontor / Administration , Civilingenjör / Arkitekt, IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej