Inaktiv platsannons

Biträdande Kontorschef Privat Linköping

Om tjänsten

Om jobbet

Kontorsområdet Starka Kontoret Västra Östergötland består av kontoren i Linköping, Mjölby och Motala. Inom kontorsområdet arbetar idag 83 medarbetare med en kundbas på 140 000 kunder, varav 130 000 privat- och 10 000 företagskunder med en total affärsvolym på 70 Mdr.

För att skapa bästa möjliga förutsättningar för att möta kundernas behov och hålla en leverans i toppkvalitet etableras en ny organisation vid årsskiftet 2019/2020 med segmentstyrning av verksamheten inom kontorsområdet. I samband med detta söker vi nu en Biträdande Kontorschef för hela privataffären i Linköping.

Som Biträdande Kontorschef Privat ansvarar Du för privataffären i Linköping, men även för att bidra till utvecklingen av privataffären inom hela kontorsområdet Västra Östergötland. I och med den nya organisationen har en sammanslagning av rådgivargrupperna (obokat och bokat) på privatsidan gjorts till en gemensam grupp. Tillsammans med ca 20 medarbetare/kundrådgivare ansvarar Du för så väl de obokade kundmötena i servicekontoret, som för de bokade rådgivningsmötena. Din utmaning som chef blir att optimera arbetssätt och samarbeten, samtidigt som affärsverksamheten fortsätter leverera på en hög nivå.

Vidare innebär rollen att Du utvecklar kontorets affärsverksamhet och kundbas, där Du även förväntas driva den förändringsresa som påbörjats inom digitalisering och nytt arbetssätt till följd av ändrade kundbeteenden. Uppdraget erbjuder stora möjligheter att påverka, utveckla och ta ansvar för att själv utforma uppgiften inom ramen för strategin.

Du ingår i ledningsgruppen för Västra Östergötland, tillsammans med kontorschef och fem biträdande kontorschefer.

Du ansvarar för

  • Resultat, risk, försäljning och kundnöjdhet
  • Utveckla och driva kontorets affärsverksamhet inom privataffären
  • Leda, utveckla, följa upp samt coacha dina medarbetare under utveckling och förändring
  • Leda kreditarbetet, säkerställa kreditkvalitet och affärsmässighet med en balanserad och hållbar risk
  • Organisatorisk och social arbetsmiljön, samt driva det systematiska arbetsmiljöarbetet
  • Driva digitaliseringen inom den enhet där Du verkar och säkerställa att alla i Ditt team tar till sig det digitala arbetssättet
  • Vara Swedbanks företrädare externt - en ambassadör och förebild för Swedbank genom att representera banken i externa samhällsengagemang och i det lokala näringslivet

Kompetenser som krävs för att lyckas i rollen

Centralt för att lyckas i rollen är att Du har potential att fortsätta driva förändringsarbetet i banken och skapa engagemang för det hos Dina medarbetare. Därför behöver Du ha god förmåga att leda, utveckla och coacha under förändring. Självklart drivs Du av att skapa resultat och kundnytta samt stimuleras av utmaningar. Ditt ledarskap präglas av bankens värderingar och ledarkriterier, med en prestigelös framtoning. Samarbete och vilja och förmåga att arbeta för helheten är centralt. För att lyckas i rollen och uppnå den förändring som eftersträvas behöver Du förstå vad ett nära och tydligt ledarskap betyder och agera utifrån det som ledare.

Du kanske tidigare har jobbat med
  • Chefserfarenhet, annat ledaruppdrag i banken
  • Erfarenhet från privataffären

Möjliga nästa karriärsteg
  • Kontorschef
  • Annan ledarroll i Swedbank

Varför jobba med mig? – Ida Emvall

Jag erbjuder Dig ett intressant och spännande jobb att utveckla bankens position i Västra Östergötland. Du kan förvänta dig en intensiv miljö med många möjligheter men också utmaningar, vilket kräver vilja och förmåga att tänka nytt. Jag vill att vi utvecklar affären lokalt men även kanaltransformationen för banken i stort. Viktiga egenskaper är stort fokus på affär, kundnöjdhet och medarbetarnöjdhet. Jag tror på tydlig gemensam målbild och mitt ledarskap präglas av att vi arbetar tillsammans och för helheten. Samtidigt förväntar jag mig att Du har en stark egen drivkraft, förmåga att fatta beslut och tar stort eget ansvar. Jag uppskattar ärlighet och samarbetsförmåga som bygger på ett starkt engagemang.

Vi kan komma att påbörja urvalet under ansökningstiden och välkomnar din ansökan så snart som möjligt.

Inte något för dig? – tipsa en kollega om jobbet!

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller säljare av andra rekryteringstjänster.

 

Publicerad den

28-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Linköping
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Kontor / Administration , IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Linköping | Kontor / Administration | IT | Heltidsjobb (förstajobb)