Inaktiv platsannons

Forskningsassistent i Uppsala

Om tjänsten

Publicerad: 2020-01-08

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 44.000 studenter, 7.100 anställda och en omsättning på 7 miljarder kronor.

Institutionen för immunologi, genetik och patologi vid Uppsala universitet () har en bred forskningsprofil med starka forskargrupper inriktade på bl.a cancer, autoimmuna och genetiska sjukdomar. En av grundtankarna vid institutionen är att stimulera translationell forskning och därmed en närmare samverkan mellan medicinsk forskning och sjukvården. Forskning bedrivs inom medicinsk och klinisk genetik, klinisk immunologi, patologi, neuroonkologi, vaskulärbiologi, strålningsvetenskap samt molekylära verktyg. Delar av verksamheten är även integrerad med avdelningarna för onkologi, klinisk genetik, klinisk immunologi, klinisk patologi och sjukhusfysik vid Akademiska sjukhuset. Institutionen har undervisningsuppdrag på ett antal programutbildningar och masterprogram inom den medicinska fakulteten samt ett antal utbildningar inom teknisk-naturvetenskapliga vetenskapsområdet. Institutionen omsätter omkring 400 miljoner kronor, varav drygt hälften är externa forskningsbidrag. Antalet anställda är ca 340, varav ca 100 är doktorander, och det finns totalt över 600 verksamma i arbetsstyrkan. 

Arbetsuppgifter: Som forskningsassistent i vår grupp kommer du arbeta med olika pågående forskningsprojekt rörande amyloida sjukdomar, med speciellt fokus på transthyretin amyloidos. Arbetsuppgifterna kommer framförallt bestå av laborativa uppgifter samt analyser av resultat. De laboratoriemetoder som kommer användas är: ELISA, SDS-PAGE, western blot, histologi, immunhistokemi och olika metoder för proteinrening. Användande av databaser för proteiners egenskaper.

Kvalifikationskrav:

-Högskoleexamen i medicinsk vetenskap eller liknande. 
-Teoretisk kunskap om amyloid och amyloidproteiner, särskilt transtyretin.
-Viss kunskap i bioinformatik.
-Tidigare erfarenhet av laborativt arbete med proteinaggregat och amyloicla inlagringar, samt ovannämnda laboratoriemetoder.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning.

Tillträde: snarast.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning t.o.m. 2020-06-30.

Anställningens omfattning: 100 %

Upplysningar om anställningen lämnas av: Per Westermark, , 018-471 4819.

Välkommen med din ansökan senast den 23 januari 2020, UFV-PA 2019/4609.

Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp. Ansökan tas emot i Uppsala universitets rekryteringssystem.

Publicerad den

26-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Uppsala
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Kontor / Administration
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej