Inaktiv platsannons

Biträdande Planprövare i Borlänge

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Biträdande Planprövare. Vi vill ha din ansökan senast den 3 februari.

Som biträdande planprövare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Arbetsuppgifter

Som biträdande planprövare kommer du att arbeta med kvalificerad administration och stöd till planprövare. Avdelningen arbetar i huvudsak med fastställelseprövning av de väg- och järnvägsplaner som tas fram i samband med ny- och ombyggnad av väg- och järnvägsnätet. Det kan vara planer som behandlar allt från rastplatser till ny höghastighetsbana. Avdelningen arbetar även med beredning av ärenden kring avgränsning mellan det statliga, kommunala och enskilda vägnätet samt beredning av tillåtlighetsärenden. Beslut om fastställelse av planer och förändring av väghållaransvar utgör myndighetsutövning. Besluten kan överklagas till regeringen.

Dina arbetsuppgifter innebär bland annat mottagning, registrering, granskning av formalia samt expediering av ovanstående ärenden. Du kontrollerar även om beslut har överklagats och ser till att överklagade ärenden översänds till regeringen. Du jobbar nära planprövare även om stor del av ditt arbete är självständigt. Du kommer att arbeta med administration i cirka 30-40 ärenden samtidigt vilka befinner sig i olika skeden. I arbetsuppgifter ingår även att i vissa ärenden skriva förslag till beslut. Överläggningar och erfarenhets­utbyte inom den egna arbetsgruppen ingår som en naturlig del i arbetet.

Kvalifikationer

Vem är du?

Du är en duktig administratör som håller ordning och reda i ett omfattande skriftligt underlag. Du har förmåga att arbeta självständigt samt har god samarbetsförmåga. Eftersom frågorna kan vara komplexa och olikartade har du en god analytisk förmåga och är noggrann.

Vi söker dig som

  • har högskoleutbildning (180hp/120 p) med lämplig inriktning (t.ex. lantmäteriingenjör med fastighetsrättslig inriktning) eller annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har minst 2 års relevant erfarenhet, tex arbetat med administration vid fastighetsfrågor, myndighetsutövning, planer eller liknande uppgifter
  • har lätt för att uttrycka dig på svenska i tal och skrift

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet från myndighetsutövning från t.ex. lantmäteriet
  • har kunskap om planläggningsprocessen för vägar och järnvägar
Övrig information

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Dessa skickas ut via mail efter sista ansökningsdagen. Vi använder oss av tester för att få en så rättvis, diskrimineringsfri och objektiv rekryteringsprocess som möjligt

Trafikverket samarbetar med andra arbetsgivare i Dalarna gällande medflyttarfrågor, detta genom Rekryteringslots. Mer information om detta hittar du på www.rekryteringslots.se

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

På avdelningen för Planprövning arbetar du med att skapa förutsättningar för framtidens transportsystem och att göra Sverige närmare. Det kan till exempel handla om fastställelseprövning av väg- och järnvägsplaner, eller beredning av ärenden kring avgränsning mellan det statliga, kommunala och enskilda vägnätet. Som en del av vårt arbete vidareutvecklar vi också den fysiska planeringsprocessen.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2020-02-03

Publicerad den

25-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Borlänge
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej