Inaktiv platsannons

Enhetschef Portföljplanering i Luleå

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Enhetschef Portföljplanering. Vi vill ha din ansökan senast den 5 februari.

Som Enhetschef Portföljplanering på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Arbetsuppgifter

Vill du bli del av vårt härliga gäng? Nu söker vi dig som vill vara med och fortsätta utveckla vår verksamhet och fortsätta din resa inom ledarskap och chefskap!

Vi är en avdelning som växer och vi söker nu två enhetschefer till våra nya enheter som med sitt ledarskap, engagemang, resultatfokus och driv för utveckling och förbättring vill vara med på vår resa. Vi är en nationell avdelning inom Verksamhetsområde Investering som stöttar hela Investerings verksamhet med medarbetare placerade i hela landet. Vi har det övergripande ansvaret för mottagande av beställningar och att säkerställa enhetlig portföljhantering samt samordning och koordinering av trafikpåverkan och banarbetsplanering. Enheterna kommer att ha uppdelningen Portföljplanering och Banarbetsplanering.  

I rollen som enhetschef för portföljplanering kommer du att, tillsammans med dina medarbetare och chefskollegor, vidareutveckla vår verksamhet och ansvara för enhetens leveranser och resultat. Enheten ansvarar för Investerings portföljplanering som innefattar mottagande av beställningar och enhetlig portföljhantering. Vi har kontakt med både åtgärdsplanerare och resursägare och följer beställningsflödet. Du leder enheten genom starkt personalengagemang, samarbete och samverkan med medarbetarna, chefskollegor och andra samt en nyfikenhet och drivkraft kring förbättringsarbete. Du har personal- och budgetansvar och ingår i avdelningens ledningsgrupp.

Som chef ansvarar du även för att etablera god samverkan och effektiva samarbetsformer med övriga avdelningar inom Investering men även med våra samarbetsytor inom övriga Verksamhetsområden inom Trafikverket.

Enheten består av ca 10 engagerade medarbetare med stort leverans- och utvecklingsfokus. Enheten präglas av ett mycket gott samarbete och en god arbetsmiljö. Som enhetschef kommer du att ytterligare bidra till detta och utöva ett närvarande ledarskap på distans då medarbetarna är spridda på flera orter runt om i landet.  Medarbetarna är placerade i Luleå, Gävle, Borlänge, Göteborg, Malmö och Solna.

Placeringsort: Luleå, Gävle, Borlänge, Göteborg, Malmö eller Solna

Kvalifikationer

Vi söker dig som

  • är en erfaren chef, projektledare, uppdragsledare, arbetsledare eller liknande
  • har en universitets- eller högskoleexamen om minst 180 hp (120p) inom exempelvis beteendevetenskap, samhällsplanering, ekonomi eller motsvarande, eller annan utbildning kompletterad med erfarenhet som vi bedömer som likvärdig
  • har erfarenhet av att arbeta med och/eller leda utvecklings- och förändringsarbete (exempelvis kring arbetssätt och metoder)
  • har erfarenhet av att arbeta processmässigt
  • har goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet av att leda på distans
  • har erfarenhet från ledningsgruppsarbete
  • har arbetat med samhällsplanering, åtgärdsplanering och/eller portföljstyrning

Som ledare är du drivande och drivs av att få saker gjorda i en komplex miljö. Du får människor att växa genom ett närvarande ledarskap. Du skapar tillit och bygger förtroende med din kommunikativa förmåga. Du levererar resultat och driver samhällsutvecklingen framåt genom delaktighet och engagemang. Du utmanar och ifrågasätter och skapar en kultur som främjar ständiga förbättringar. Att inspirera, klargöra riktning och vara mottaglig för nya möjligheter och lösningar är en förutsättning för att lyckas i ditt uppdrag. Du drivs av att leverera resultat som bidrar till att organisationen når sina mål. Du ser till helheten och prioriterar på ett sätt som skapar nytta för verksamheten. Du har god samarbetsförmåga och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Du ser till hela organisationen och är bra på att bygga samarbeten på olika nivåer.

Övrig information

Anställningen inom Trafikverket är tillsvidare men chefsförordnandet är tidsbegränsat, inledningsvis på 4 år.

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Dessa skickas ut via mail efter sista ansökningsdagen.

Intervjuer kommer att hållas i Göteborg under mars.

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Investering leder vi de flesta av Trafikverkets projekt inom ombyggnation och nyinvesteringar. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2020-02-05

Publicerad den

18-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Luleå
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej