Inaktiv platsannons

Nationell Planerare med inriktning Järnväg i Luleå

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Nationell Planerare med inriktning Järnväg. Vi vill ha din ansökan senast den 9 februari.

Vill du arbeta som nationell planerare med fokus på planering av framtidens järnväg? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Verksamhetsområde Planering ansvarar för kort- och långsiktig planering av trafik och av åtgärder i den statliga infrastrukturen inom väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Vårt ansvar är att verka för att de transportpolitiska målen för tillgänglighet, säkerhet, miljö och hälsa uppnås. Vi på Planering jobbar nära den politiska arenan och är huvudingången till Trafikverket för medborgare, näringsliv, samarbetspartners och avtalskunder.

Arbetsuppgifter

I denna befattning kommer du att ha en bred och viktig roll i planering av framtidens infrastruktur.

Med stora satsningar i järnvägssystemet kommande år är en god planering och god framförhållning en förutsättning för ett effektivt genomförande. Arbetet inriktar sig mot investeringsplanering på en övergripande nivå inom Trafikverket med fokus på nya åtgärder i järnvägssystemet. Planeringen görs utifrån beslutad Nationell plan för transportsystemet 2018 - 2029 och har verksamhetsplaneringsperspektiv. Det innebär att du till exempel kommer att fördela medel till Trafikverkets investeringsprojekt och följa upp dessa utifrån förändringar i tid, kostnad och innehåll. Du bidrar till att strategier och inriktningar för prioritering av åtgärder på lång och kort sikt efterlevs och har många kontakter inom Trafikverket för att säkerställa god framdrift. Arbetet består också i att vid behov hantera utredningar, regeringsuppdrag och remisser, främst kopplat till järnvägssystemet. Du jobbar i en grupp med kollegor som också arbetar med investeringsplanering i det statliga transportsystemet.

Tjänsten erbjuder en överblick av vad som sker på en bred nivå i Trafikverket, med möjlighet att delta i och påverka utvecklingen av infrastrukturen samt en stor variation av arbetsuppgifter.

Tjänsten omfattar hela Trafikverkets verksamhet och kräver mycket god kunskap om verksamhet och mål och hur olika verksamheter samspelar med Trafikverkets totala mål.

Kvalifikationer

Vi söker dig som

  • kan uttrycka dig väl i tal och skrift i det svenska språket
  • har en universitets- eller högskoleexamen om minst 240 hp med inriktning ekonomi, teknik eller samhällsbyggnad, alternativt annan utbildning tillsammans med erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har flera års yrkeserfarenhet av planering av fysiska åtgärder i järnvägssystemet

Det är meriterande om du

  • har kunskap om Trafikverkets ekonomiska planeringsprocess
  • har goda kunskaper inom Excel och trivs med att använda verktyget dagligen
  • har kunskap i systemet Agresso utifrån ett planeringsperspektiv

För att lyckas i rollen som Nationell planerare med inriktning järnväg har du en god kommunikations- och samarbetsförmåga vilket innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt, är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren samt löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Du drivs också av att leverera resultat som bidrar till att organisationen når sina mål och skapar nytta. Vidare har du förmågan att väga samman komplex information och olika typer av hänsynstaganden och kan utifrån det göra avvägningar och visa på sakligt och objektivt omdöme.

Övrig information

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Urvalstest och arbetsprov kan komma att appliceras i denna rekrytering.

Intervjuort: Borlänge

Vi intervjuar: 11 och 14 februari

Valbara placeringsorter för tjänsten är: Luleå, Borlänge, Gävle, Solna, Göteborg, Kristianstad

 

 

Ansökan

På Planering skapar vi innovativa lösningar som bidrar till att nå de transportpolitiska målen, såsom klimatmålen och nollvisionen. Vi planerar Sveriges statliga infrastruktur för väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Hos oss arbetar du nära den politiska arenan och våra samarbetspartners - men framförallt nära medborgare och näringsliv. Allt för att vi tillsammans ska kunna göra Sverige närmare.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2020-02-09

Publicerad den

19-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Luleå
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej