Inaktiv platsannons

Koordinator IT i Borlänge

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Koordinator IT. Vi vill ha din ansökan senast den 13 februari.

Som Koordinator IT på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Arbetsuppgifter

Går du omkring i gamla spår och vill växla bana?

Då kanske du är vår nya medarbetare! Det här är en möjlighet för dig som har ett stort intresse för både IT och att hantera/samordna plus har en vilja att utvecklas inom området Datacenter, oavsett om du har flera år inom området eller nyligen avslutat dina studier. Utifrån din erfarenhet och kompetens kommer du att få introduktion, internutbildning och vid behov en erfaren mentor. Vi erbjuder DIG en möjlighet att utvecklas tillsammans med våra övriga medarbetare i ett område med många karriärvägar och utvecklingsmöjligheter. Vi vill att du ska nå din fulla potential och uppnå dina personliga ambitioner. Vi sätter därför tillsammans upp en plan för din framtid hos oss.

Vi söker nu en koordinator till enheten Datacenter som ansvarar för Server- och Applikationsdrift.

Du kommer att vara spindeln i nätet och ansvara bland annat för att upprätthålla funktionen för ändringskoordinering,  leveransuppföljning och ta fram rapporter. Du kommer att delta i operativa forum och du tar emot och koordinerar projektförfrågningar.

Enheten står inför många spännande utmaningar där fortsatt anpassning och utveckling av verksamheten är en förutsättning. I rollen som Koordinator verkar du för att både kunna svara upp inför dessa utmaningar och för att säkerställa att enheten fortsatt kan verka i befintliga uppdrag.

Kvalifikationer

Vem är du?

Du är självgående och tar ansvar för din uppgift och driver dina processer vidare. Du har en god samarbetsförmåga, du lyssnar, kommunicerar och relaterar på ett lyhört och smidigt sätt. Du har en god förmåga att planera, strukturera och prioritera. Du har ett helhetstänk och skapar utifrån detta genomförbara planer på kort och lång sikt.

  • Du har högskoleexamen om 180 hp inom IT. Alternativt har du annan utbildning i kombination med erfarenhet inom området i närtid som vi bedömer likvärdig.
  • Du har erfarenhet av att koordinera IT-uppdrag.
  • Du har erfarenhet av att delta i operativa forum.
  • Du har arbetserfarenhet av processarbete.
  • Du har erfarenhet av att arbeta i ärendehanteringssystem.
  • Du har goda kunskaper i svenska i tal och skrift och i engelska i skrift.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Övrig information

Urvalstest och arbetsprov kan komma att appliceras i denna rekrytering och inbjudan till test sker via mejl, så ha gärna uppsikt över din mejl veckorna efter sista ansökningsdag.

Läs gärna mer om våra förmåner: https://www.trafikverket.se/om-oss/jobb-och-framtid/att-jobba-pa-trafikverket/Formaner/ 

Du är varmt välkommen att höra av dig till rekryterande chef, Christer Bolestedt om du har frågor om tjänst, verksamhet etc. 

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom vår IT-organisation är du med och gör Sverige närmare med hjälp av moderna och innovativa lösningar. Vi är mitt i en spännande förändring där vi försöker ta vara på digitaliseringens möjligheter till fullo. Digitaliseringen ställer allt större krav och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Vi har ett helhetsansvar för IT och telekom, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om - precis som Sveriges transportsystem.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2020-02-13

Publicerad den

24-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Borlänge
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej