Inaktiv platsannons

Kvalificerad Controller i Luleå

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Kvalificerad Controller. Vi vill ha din ansökan senast den 18 februari.

Som kvalificerad controller på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Arbetsuppgifter

Som kvalificerad controller arbetar du främst med verksamhetsuppföljning och planering av nationellt vägunderhåll. Du bidrar till att skapa en balanserad styrning och ge förutsättningar för verksamhetsuppföljningen. I arbetet ingår att konsolidera de utförande avdelningarnas inrapporterade material för hela Vägsystems räkning samt att kvalitetssäkra, analysera och genomföra riskbedömningar av inlämnat material och resultat. Utifrån genomförd analys och resultat tar du fram underlag till ledningen. Vi arbetar nationellt och i team där du bland annat arbetar med att  ta fram arbetssätt, tolka och bryta ner direktiv och anvisningar inklusive mål, strategier etc. för verksamheten. Uppdraget har kvalificerade uppgifter på konsoliderande nivå, ofta med strategiskt innehåll och komplexitet i verksamheten eller arbetsuppgifter.

Du rapporterar direkt eller indirekt till ledningen på olika nivåer genom rapporter, presentationer och föredragningar. Du får ett stort ansvar och har betydande möjligheter att påverka verksamheten. Arbetet innebär också att driva verksamheten mot förbättringar genom att delta i utvecklingsprojekt både inom Underhåll och för Trafikverket. Utvecklingen präglas av enkelhet och får genomslag i verksamheten.

Kvalifikationer

Vem är du?

Som person är du analytisk, förstår komplexa sammanhang och vågar ifrågasätta för att få en helhetssyn och en förståelse. Du är drivande och strukturerad samtidigt som du har en god samarbetsförmåga.

Vi söker dig som

  • har civilekonomexamen om 240 hp/160 p alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet
  • har flera års aktuell och relevant erfarenhet av arbete med controlling i en större organisation.
  • har erfarenhet av att jobba i projektform.
  • har erfarenhet av att utveckla och implementera rutiner och arbetssätt kopplat till exempelvis verksamhetsstyrning, verksamhetsplanering eller verksamhetsuppföljning
  • har erfarenhet av ett större ekonomisystem
  • har erfarenhet av att arbeta strukturerat i Excel
Övrig information

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Dessa skickas ut via mail efter sista ansökningsdagen.

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2020-02-18

Publicerad den

20-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Luleå
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej