Inaktiv platsannons

Marknadsföringspraktik på deltid (40-60%) i Sweden

Pluggar du kommunikation eller marknadsföring på universitetet/yrkeshögskola, är baserad i Stockholm och vill ha hands on-erfarenhet av en fartfylld startup!? Vi söker dig som gillar mat, är vass på kortare copy och längre text, är snabblärd och självständig samt har öga för vad som är visuellt tilltalande. Caterbee är den digitala marknadsplasten för mat till företag. Som vår stjärnpraktikant blir du delaktig i skötseln av bl.a våra sociala medier, bloggproduktion, nyhetsbrev och uppföljning!

Om tjänsten

Vilka är vi?

Caterbee är en startup verksam inom Foodtech & B2B-sektorn. Vår affärsidé är förmedling av mat till företag genom en samlad digital marknadsplats där fokus på service och enkelhet är viktigt för oss. Grundade 2018 är vi unga och hungriga med stadig ekonomisk uppbackning samt lysande framtidsutsikter. Så sent som i november var vi en av 10 finalister i SvD och Carnegies tävling: Framtidens Entreprenör, denna tävling vanns av appen Karma 2016.


Vem är du?

• Du gillar mat.

• Du är ambitiös, lättlärd, självständig och har ett öga för detaljer.

• Du är en duktig skribent på svenska.


Detta är meriterande

• Du har grundläggande kunskaper i Adobe PS och/eller Sketch

• Du är en duktig matfotograf

• Du har tidigare erfarenhet från serviceyrket (exempelvis restaurang)


Varför bara 40-60% praktik?

Vi tror att du studerar eftergymnasialt och vill ha en första fot in i ditt kommande arbetsliv. Att därför kunna ha en praktikplats kombinerat med studierna som inte äter för mycket tid men ändå är givande blir därför vårt vinnande recept. Du får hos oss handledning och hands on erfarenhet av diverse program. Metoder som används i praktiken och inte bara på papper samt ett nätverk av yrkesverksamma i branschen tillkommer också. Detta tillsammans med en portfolio vet vi ger dig försprång i vilken jobbansökan som helst senare.


Hur ser arbetstimmarna ut?

• 16-24h arbetsvecka, efter överenskommelse.

• Fungerar bra på distans men vi har kontor i centrala Stockholm.


Vad blir dina arbetsuppgifter?

SoMe - Skötsel av Instagram, Facebook, Linkedin. Vi använder ett publiceringsverktyg som heter Later och du kommer genomgående sätta schema med bilder för veckan, skriva copy, researcha relevanta hashtaggar och hålla koll på inboxen. Ett öga för det visuellt tilltalande är ett måste medan kunskaper inom fotografi/redigering och Adobe PS är meriterande. Målet är att se kontona växa, att kommunicera enhetlig för mediet och således ha en relevant företagskommunikation genomgående.

Blogg - Du arbetar här för att på sikt skapa ökad SEO till vår hemsida. Här går vi datadrivet igenom, samt efter behov skapar en sökordsanalys. Vår blogg är byggd i WordPress och via Yoast samt vår handledning kommer du lära dig att skriva inlägg som skapar värde och gagnar det organiska söket för Caterbee som hemsida.

Nyhetsbrev - En gång i veckan skickar vi ut ett nyhetsbrev till våra kunder. Exempel på saker som tas upp här är eventuella nyheter, pusher på semlor till fettisdagen etc. Dessa brev är väldigt uppskattade och skapas i programmet Mailchimp som får gälla som ett branschledande verktyg. Programmet i sig är lättarbetat där du kommer lära dig navigation och kreation för maximal ROI.

Analys - Av de ovannämnda medierna analyserar vi iterativt resultaten. Detta sker tillsammans med kollega. Denna del sker på fri vilja men är det som i förlängningen kommer ge absolut mest för din personliga utveckling. Du kommer på sikt också kunna bli introducerad till mer avancerade verktyg såsom Google Analytics, Google tag Manager, Facebook Business Manager, Googles Ads Manager m.m.


Såklart finns chans till vidare anställning vid visade framfötter. Vi växer!


Låter detta som någonting som skulle passa dig?


Välkommen med din ansökan!

Publicerad den

24-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Önskad utbildningsnivå
Universitet/Högskolestudier
Ort
Sweden
Typ av kontrakt
Internship
Typ av jobb
Online marketing
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej
Språk
Engelska

Online marketing | Internship | Universitet/Högskolestudier