Inaktiv platsannons

Commercial Project Manager for Energy Transmission Systems, Siemens Solna or Västerås

Siemens Financial Services is a global financing company within the Siemens Group. We create modern and flexible financing solutions for our partners and customers and we want you to help us!

Om tjänsten

Commercial Project Manager till Energy Transmission Systems, Siemens

Bli en del av en öppen och dynamisk arbetsplats där professionell och personlig utveckling står högt på agendan. Genom att göra hållbara energilösningar mer kostnadseffektiva gör vi verklighet av vår vision om en hållbar värld.

Följ med på vår resa in i framtiden #Siemens

Du kommer att arbeta tillsammans med projektteamet inom transmission/elkraft och rapportera till affärsområdeschefen. I rollen ingår ansvar för kommersiella och finansiella områden samt att stödja tekniska projektledare i utförandet av olika projekt. Tjänsten är placerad i Solna eller Västerås. 

Utmaningen: 
Driva kommersiella frågor i sälj- och leveransprojekt i nära samarbete med säljare och projektledare
Hantera projekten ur ett kommersiellt och finansiellt perspektiv genom hela projektens livslängd. Detta innefattar exvis kommersiell/finansiell strategi, skattefrågor och affärsmodeller, försäkringar, valuta, contract and claim management; finansieringsfrågor; cash management samt projekt controlling
Tillsammans med säljare/projektledare agera som kundens kommersiella motpart och därigenom hantera kundkrav och säkerställa att projekten säljs och levereras framgångsrikt
Säkerställa att relevanta och gällande regelverk/guidelines på kommersiella området efterföljs inom ditt ansvarsområde

Vem är du? 
Akademisk examen inom ekonomi eller affärsjuridik, eller motsvarande kunskap
Erfarenhet från försäljning eller projektledning 
Certifierad enligt CPM@Siemens (meriterande)
Kunskap om affärsjuridik och gärna förhandlingserfarenhet
Kunskap och erfarenhet av projektuppföljning samt relevanta interna och externa regler/guidelines
Goda kunskaper i svenska och engelska
Goda kunskaper i MS Office och SAP
Du är en strukturerad, analytisk och kundorienterad lagspelare med förmåga att hantera flera uppgifter samtidigt, och ändå bibehålla ett strategiskt fokus

Varför ska du jobba hos oss? 
Siemens Energy är ett heltäckande företag, vilket ger goda möjligheter till vidareutveckling/karriär i takt med visat ansvarstagande och intresse. 

Tjänsten ingår i Siemens Industrial Turbomachinery (SIT). På Siemens Sverigekarta är Finspång en av huvudorterna. Här, i östgötska Bergslagen, finns SIT som med sina ca 2 600 medarbetare tillverkar gasturbiner av världsklass. Här projekteras även kompletta kraftanläggningar för att producera elektricitet, ånga och värme. De egna turbinerna utgör hjärtat i hela konstruktionen. Turbinerna säljs även som drivkällor för kompressorer och pumpar, främst inom olje- och gasindustrin. För dig som slutkonsument innebär våra produkter bland annat lagad mat, varma duschar och tända lampor!

På Siemens värdesätter vi mångfald genom att inkludera och genom samarbeten med människor med olika tänk, bakgrund, erfarenhet, kompetens och egenskaper, på alla organisationsnivåer och dimensioner.

Ansökan
Tveka inte – skicka in din ansökan idag (observera att din ansökan behöver vara på engelska) via www.siemens.se/jobb, id nr 192626 och senast 2020-03-04.

Publicerad den

29-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Solna
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej