Inaktiv platsannons

Sektionschef Processlaboratoriet i Skärblacka

Om tjänsten

Tänk om kunde gå till jobbet och bidra till en hållbar miljö? Tänk om du kunde vara med och skapa en trygg och säker arbetsplats genom ett hållbart ledarskap? Tänk om du är vår nästa sektionschef för Processlabb?

Processlaboratoriet ansvarar för Skärblacka bruks provtagning och analyser inom kemi, massa, mikrobiologi och material. Vi utför miljökontroll av luft och vatten samt process- och kvalitetskontroll av massa och papper. Laboratoriet är ackrediterat av SWEDAC för avloppsvatten. Sektionen är brukets specialister inom sitt kompetensområde och driver sin egen utveckling samtidigt som det är en servicefunktion för bruket.

Vi erbjuder dig möjligheten att arbeta med professionella kollegor inom branschen och vi ger dig möjlighet att fortsätta utvecklas som ledare i vårt hållbara ledarskapskoncept.

Om tjänsten
Din uppgift som chef är att leda och planera arbetet på processlaboratoriet, vilket innebär att inom givna ramar optimera verksamheten mot största möjliga kundnytta samt utveckla verksamheten på processlaboratoriet utifrån brukets behov och uppsatta mål. Du säkerställer att metoder, utrustning och resultat håller en hög nivå. Du kommer att medverka i miljö-, mikrobiologi- och processutvecklingsprojekt.

Till din hjälp har du en grupp på 14 medarbetare som arbetar som laboranter, laboratorietekniker och laboratorieingenjörer. Tillsammans med laboratoriets ingenjörer och tekniker är du brukets expert på tillämpning och utveckling av rutiner kring provtagnings- och analysteknik inom aktuella områden. Du initierar och driver förbättringsaktiviteter vid driftsproblem. I dina arbetsuppgifter ingår att leda arbetet i brukets kemikaliegrupp och mikrobiologigrupp.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har förmåga att utveckla både verksamhet och människor samt ett gediget intresse för laboratorie- och kvalitetsarbete. Vi tror att du som minst har högskoleexamen i kemi, kemiteknik eller annan likvärdig utbildning. Du har flerårig erfarenhet av ledarskap och personalansvar med ansvar för budget, arbetsmiljö, ekonomi och omkostnader. Du har flera års erfarenhet inom labbverksamhet och erfarenhet av ackrediterade analyser. Det är meriterande om du har lett en ackrediterad verksamhet tidigare samt har kompetens inom mikrobiologi. Du har goda kunskaper i svenska och engelska både i tal och i skrift.

Personliga egenskaper
Du har förmågan att se helheten samt är strukturerad och noggrann utan att peta i detaljer. Du har ett drivande arbetssätt och är bra på att kommunicera och bygga relationer. Som chef har du integritet och är trygg i ditt ledarskap.

Publicerad den

20-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Skärblacka
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Kontor / Administration , Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej