Inaktiv platsannons

Tekniker inom fastighetsautomation i Kristianstad

Siemens Financial Services is a global financing company within the Siemens Group. We create modern and flexible financing solutions for our partners and customers and we want you to help us!

Om tjänsten

Siemens är på resan mot framtiden – vill du hänga med och samtidigt få utveckling inom marknadens senaste tekniska tjänster och lösningar?

Visste du att en genomsnittlig svensk spenderar 90% av sin tid inomhus - på arbetet, i skolan, bilen, hemmet? Hur upplever du det rum du sitter i just nu? Är det behaglig temperatur? Skulle du säga att du är trygg med att endast behöriga kan komma in? Hur fungerar brandlarmet om olyckan skulle vara framme? Vilken miljöpåverkan har just den byggnaden på vår omvärld och nästa generations framtid?

Detta är frågor som vi inom affärsområdet Smart Infrastructure dagligen ställer oss och vi söker nu fler eldsjälar som vill bli en del av vårt team i Kristianstad och göra skillnad på riktigt!


I rollen som tekniker inom fastighetsautomation hos oss jobbar du ute hos våra kunder med förebyggande underhåll, driftsättning, felsökning, provning och programmering av Siemens system ute bland våra kunder. Dagarna är varierande där du ena dagen kan få avbryta fikarasten med att hoppa in i bilen och ta ett akut serviceärende medan andra dagar har du schemalagt för planerat underhåll av systemen ute hos våra kunder och allt flyter på precis som du tänkt. Du är den mest kunniga på våra system och när du märker att systemet behöver uppdateras ger du konsultation till kunden om vad de kan erbjudas för att utveckla anläggningar med de nya tekniska lösningarna. Men samtidigt är du en viktig del av vårt team av tekniker, projektledare, säljare och support som tillsammans utvecklar och underhåller våra kundrelationer.

I rollen jobbar du mycket självständigt ute hos våra kunder men du ska aldrig känna dig ensam och dina kollegor finns ett samtal bort om du behöver deras hjälp och stöttning. Som ny hos oss välkomnas du med ett ordentligt introduktionsprogram med utbildning, en handledare som kommer vara din mentor och ge vägledning. 


För att trivas i rollen är du en person som gillar att ta eget ansvar, trivs med kundkontakt och att skapa relationer. Du känner ett genuint intresse för att leverera god service och att hjälpa kunderna utvecklas inom den senaste tekniken/tjänsterna. Förmåga att planera och prioritera är viktigt utifrån att tempot kan vara högt, din närmsta ledare kommer vara till god hjälp där och stötta dig när du räcker ut en hand. 

Du gillar teknik och har en bakgrund inom teleteknik/el och gärna med inriktning inom el, automation eller styr och regler. Du har något års erfarenhet av att jobbat i en roll där du arbetet med teknik inom fastighetsautomation, VVS eller el. Men du kan också komma direkt från en avslutad utbildning. Goda IT/datakunskaper, kunskaper i konfigurering och/eller erfarenhet från arbete med nätverk är önskvärt. Har du kunskaper och intresse för PLC-programmering är det ett stort plus. 

Körkort behövs i tjänsten likaså att du kan kommunicera på både svenska och engelska samt innehar svenskt medborgarskap. Då vi arbetar inom säkerhetsbranschen begär vi utdrag från Rikspolisstyrelsens misstanke- och belastningsregister.

Om Siemens
Tillsammans är vi ca 350 000 nyfikna och kompetenta personer i världen som jobbar med att utveckla framtiden. Du kan vara en av dem. Se mer på Siemens.se


Hur ansöker jag?

Tveka inte söka tjänsten idag via siemens.se/jobb. Vi gör ett löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatumet, sök så snart som möjligt men senast den 11 Mars 2020. 

Publicerad den

19-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Kristianstad
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej