Inaktiv platsannons

Arbetsplatskontrollant järnväg i Malmö

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Arbetsplatskontrollant järnväg. Vi vill ha din ansökan senast den 12 mars.

Som arbetsplatskontrollant inom järnväg på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att bidra i det viktiga arbetet med trafiksäkerhet.

Arbetsuppgifter

Har du erfarenhet av säkerhetsfrågor inom spår- och järnvägsområdet ? Drivs du av mycket kontakter med entreprenörer och med den egna organisationen? Vill du ha ett arbete där mycket bilkörning ingår? Då har vi jobbet för dig!

Du kommer att arbeta med arbetsplatskontroller på järnväg. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter består av att utföra arbetsplatskontroller och förebyggande arbete kopplat till lagar, förordningar och regler för aktiviteter inom spårområdet. Arbetsuppgifterna är ett led i Trafikverkets långsiktiga arbete med att utveckla säkerheten vid arbeten i spårområde.

Du blir en viktig kugge i det arbetet genom att du stödjer verksamheten med din expertkompetens både internt och externt. Du kommer att arbeta med förebyggande aktiviteter, exempelvis expertstöd till projekt och ibland vara en deltagare vid byggmöten eller liknande. Eftersom arbetet bedrivs riksomfattande ingår resor och övernattningar i stor omfattning. Arbetet bedrivs på obekväm arbetstid i stor omfattning.

Kvalifikationer

Vi söker dig som

  • har utbildning inom el-, trafiksäkerhet, arbetsmiljö, järnväg eller annan utbildning inkl. flerårig erfarenhet inom området som vi bedömer likvärdig
  • har flerårig erfarenhet inom spårområdet
  • har erfarenhet av trafiksäkerhetsfrågor och/eller arbetsmiljölagstiftning
  • har körkort för personbil
  • har stort fokus på säkerhet och är väl insatt i regelverket gällande arbetsmiljö och el- och trafiksäkerhet vid arbete i spårområde
  • trivs med ett självständigt arbete som innebär mycket bilresor
  • kan arbeta kvällar, nätter och helger
  • är van att arbeta i administrativa datorsystem
  • kan uttrycka dig mycket väl på svenska i både tal och skrift

Som person har du god kommunikationsförmåga som innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren. Du har förmågan att påverka och engagera din omgivning genom att tydliggöra lösningar och möjligheter. Vidare har du enkelt för att anpassa dig till nya omständigheter och situationer. Du har även förmågan att arbeta konstruktivt och behålla ditt lugn även i stressade situationer. Du drivs av att leverera resultat som bidrar till att organisationen når sina mål och skapar nytta. Du arbetar effektivt och uthålligt för att nå mål och uppmärksammar svårigheter och lösningar. Genom att vara en god relationsbyggare bygger du nya nätverk och vårdar befintliga. Du inger förtroende och får andra att känna sig bekväma.

Övrig information

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Dessa skickas ut via mail efter sista ansökningsdagen.

Intervjuer är planerade att hållas i Malmö den 31 mars.

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2020-03-12

Publicerad den

19-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Malmö
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej