Inaktiv platsannons

Provningsingenjör kylsystem i Sodertalje

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2018 levererade vi 88 000 lastbilar, 8 500 bussar samt 12 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 137 miljarder kronor, varav cirka 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 52 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Tillverkning sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentrum i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE. För mer information besök: www.scania.com.

Om tjänsten

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Vill du vara med och utveckla kylsystemet till våra nya elektrifierade fordon?

Gruppen RTRD, Durability Testing, inom sektionen Vehicle acoustics, Performance and Reliability ansvarar för utmattningsprovning av chassikomponenter och hytt. Gruppen som består av både montörer och ingenjörer behöver nu förstärkning av en utvecklingsingenjör till vårt kylteam. Kylteamet arbetar med hållfasthetsfrågor rörande kylare med avseende på termisk utmattning men du kommer även få möjlighet att lära dig vibrationsprovning.

  • Är du intresserad av att utföra djupare tekniska analyser och samtidigt få ett större perspektiv både vad gäller helbil och andra delar av Scania?
  • Tycker du om att driva egna uppdrag, lösa problem och arbeta i en grupp där du får mycket frihet och eget ansvar?

Då tror vi du kommer trivas hos oss!

Just nu står Scania inför en spännande framtid där vi får vara en del av utvecklingen av elektrifierade fordon som en del av våra hållbara transportlösningar.

Som ansvarig för verksamheten vill jag bygga ett starkt team med olika bakgrund och erfarenhet där utveckling, samarbete och öppenhet står som gemensam nämnare. Vår grupp ska kännetecknas av en inkluderande, positiv och hjälpsam inställning.

Dina arbetsuppgifter
Kylteamet arbetar främst med hållfasthetsfrågor som rör komponenter i kylsystemet. Som utvecklingsingenjör hos oss ansvarar du för att planera, genomföra och analysera provuppdrag. Provuppdragen omfattar mätningar i bil under sommar- och vinterprov samt i våra chassidynamometrar.

Idag utförs mycket provning hos våra kylarleverantörer och i din roll kommer du fungera som bollplank för både konstruktion och inköp när nya produkter tas fram eller förändringar behöver genomföras.

Din profil
Du har högskole- eller civilingenjörsutbildning inom relevant område alternativt motsvarande erfarenhet. Kunskap inom hållfasthet, materiallära och kylsystem är meriterade.

Till din personlighet är du analytisk, utåtriktad och skapar snabbt kontaktnät samt är duktig på att kommunicera på såväl svenska och engelska muntligt som skriftligt.

Scania erbjuder
Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Jobexpress. 

För mer information
Kontakta gärna Per Freiholtz, senior engineer, tfn 08-553 506 79, eller Henrik Nyrén, gruppchef, tfn 08-553 832 70, för ytterligare information. 

Publicerad den

29-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Sodertalje
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Kontor / Administration , Civilingenjör / Arkitekt, IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej