Inaktiv platsannons

Erfaren Systemtekniker - IT med fokus på SQL Server i Borlänge

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Erfaren Systemtekniker - IT med fokus på SQL Server. Vi vill ha din ansökan senast den 13 mars.

Som erfaren systemtekniker på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Arbetsuppgifter

Som systemtekniker arbetar du med drift och underhåll av Trafikverkets applikationer. Du är expertstöd i den förvaltande verksamheten och gentemot användaren. Indirekt stöd förmedlar du genom tillhandahållande av "säker tillgänglighet" till data och funktion samt avseende förebyggande åtgärder och säkra förändringar i den tekniska miljön. I arbetsuppgifterna ingår dokumentering och beskrivning av rutiner såväl som anvisningar samt underhåll. Du kommer att arbeta med olika team för att förstå och kartlägga applikationer och bygga monitoreringar enligt definitioner och krav. Utifrån problemanalyser skapar och rekommenderar du nya lösningar utifrån verksamhetens behov. Du bidrar aktivt i att utveckla övervakning på Trafikverket och kommer att arbeta självständigt med stort ansvar och ha dagliga kontakter med förvaltare och användare samt våra leverantörer.

Du kommer att;

  • utveckla och förbättra graden av automation i våra databastjänster
  • hantera installationer, uppgraderingar och migreringar
  • vara ansvarig för paketering av databaskod inför deployement till produktion.

Beredskap kan komma att ingå i tjänsten.
 

Kvalifikationer

Vem är du?

Vi söker en person som är analytiskt lagd och som har god problemlösningsförmåga och gärna vill lösa utmanande uppgifter. För att lyckas i rollen ser vi att du är serviceinriktad på ett pragmatiskt och lösningsorienterat sätt.  Du  tycker om att arbeta självständigt men med goda förmågor att samarbeta med både kunder och kollegor. Du har enkelt för att anpassa dig till nya omständigheter och situationer och har förmåga att arbeta konstruktivt och behålla ditt lugn även i stressade situationer. Du kan kommunicera på ett tydligt och pedagogiskt sätt. Säkerställer att budskap når fram och att förväntningarna är klara för alla berörda parter.

Vi söker dig som:

  • kan uttrycka dig väl i tal och skrift i det svenska språket
  • har flerårig erfarenhet av SQL Server ur främst drift – eller förvaltningsperspektiv
  • har erfarenhet av att föreslå och skapa förbättringar för både applikationer och tekniker
  • har erfarenhet att skriva och felsöka SQL kod och design
  • har lägst Teknisk/IT-gymnasial utbildning

Det är meriterande om du:

  • har erfarenhet av underhåll av databaser, optimering, konsolidering
Övrig information

Möjliga placeringsorter är Borlänge och Göteborg. I samband med den här rekryteringen har vi möjlighet att erbjuda medflyttarservice till dig och din familj om ni flyttar till Dalarna. Läs mer på www.rekryteringslots.se

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

 

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom vår IT-organisation är du med och gör Sverige närmare med hjälp av moderna och innovativa lösningar. Vi är mitt i en spännande förändring där vi försöker ta vara på digitaliseringens möjligheter till fullo. Digitaliseringen ställer allt större krav och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Vi har ett helhetsansvar för IT och telekom, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om - precis som Sveriges transportsystem.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2020-03-13

Publicerad den

26-01-2021

Extra information

Status
Stängd
Ort
Borlänge
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis