Inaktiv platsannons

Pågen - Produktchef Vill du jobba på Pågen?Arbetsmiljön i fokus i Malmö

På Pågen bakar vi med kärlek - och vårt uppdrag är långsiktigt. Vi vill kunna lämna över ett bättre Pågen till framtida generationer. Hos oss har du möjlighet att ta stort ansvar och arbeta i en engagerande och inspirerande miljö med välkända produkter.

Om tjänsten

Pågen - Produktchef

 

Brinner du för produktutveckling, varumärkesbyggande och affärsutveckling och vill vara del av ett företag i ständig utveckling där du kan vara med och påverka? Då är detta jobbet för dig. Pågen söker nu en driven och strukturerad Produktchef med ansvar för det mörka brödsortimentet och Lingongrova. Pågen växer, både i Sverige och internationellt, vilket gör att du i rollen som Produktchef erbjuds en spännande möjlighet i ett entreprenörsdrivet bolag med stor bredd och korta beslutsvägar. Som Produktchef rapporterar du till marknadschefen med placering i Malmö och ingår i företagets marknadsavdelning.

 

Vad erbjuder vi dig?

Som Produktchef blir ditt främsta ansvar att driva och utveckla Pågens sortiment inom det mörka brödsortimentet och dess försäljning med konsumenten i fokus. Med ett eget resultatansvar tar du tillsammans med marknadschefen fram och genomför varumärkes- och affärsplaner med målsättning att ta Pågen till nästa nivå och öka både försäljning och lönsamhet. Tillsammans med Key Account Management, kategoriteam, säljkår, och ett produktutvecklings- och kvalitetsteam driver du tillväxt av både existerande sortiment och nylanseringar på ett insiktsfullt och inspirerande sätt. Du ansvarar för produkter från idé till lansering genom innovation, renovation och taktisk kommunikation.

Som Produktchef är det viktigt att känna ett helhetsansvar för sina produkter, vilket bland annat innebär:

  • Driva och vårda existerande sortiment
  • Ansvar för konceptutveckling av nya produkter och sortiment från idé till färdig lansering
  • Projektleda produktutvecklings- och marknadsprojekt
  • Optimering och renovering av befintligt sortiment inkl kvalitetsförbättring
  • Planera, driva och följa upp kampanjer och nylanseringar
  • Taktiskt kommunikationsansvar
  • Driva lönsamhet och tillväxt
  • Analys och uppföljning av marknadsaktiviteter samt initiera actions vid behov
  • Budgetansvar inom definierat område
  • Prissättning

 

Bakgrund

Vi söker dig som har 3-6 års erfarenhet från en liknande position inom FMCG och är utbildad civilekonom, med inriktning marknadsföring, strategi eller motsvarande. Du har erfarenhet av projektledning av NPD-projekt i tillverkande industri. Erfarenhet i Nielsen är meriterande.

 

Din personlighet & kompetenser

Som person är du affärsmässig, handlingskraftig och prestigelös. Du är en duktig projektledare som arbetar strukturerat med god förmåga att engagera, delegera och följa upp arbetsuppgifter både internt och externt. Du arbetar proaktivt och självständigt, men är samtidigt en lagspelare med förmågan att se helheten och samarbeta i grupp. Vidare har du ett starkt driv och kan hantera många intressenter och projekt samtidigt. Du trivs med högt tempo och kan hantera snabba förändringar på ett bra sätt. Du är mål- och resultatinriktad med ett ”proven track-record”. Du arbetar insiktsbaserat utifrån konsumentinsikter, är analytisk samt har goda kommunikationsegenskaper. Det är även viktigt att du har ett positivt och lösningsorienterat förhållningssätt och en ”can do”-attityd.

Du tycker om komplexa projekt där såväl teoretiska som praktiska och tekniska parametrar ingår. Du har förmågan att regelbundet växla mellan de stora perspektiven och de små detaljerna.

För att lyckas i rollen som Produktchef bör du ha ett stort intresse för att utveckla och stärka vår marknadsposition samt ha intresse för bröd, sensorik, bakningsprocesser och produktion.

 

Ansökan

Pågen samarbetar med Academic Search International. Du ansöker via ”Apply now” knappen nedan där du fyller i dina uppgifter och bifogar personligt brev och CV. All information hanteras konfidentiellt i enlighet med gällande Academic Search Integritetspolicy och personuppgiftslagen GDPR. Detta innebär att vi endast kan hantera din ansökan denna väg. Tack för din förståelse.

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Senior Konsult Anette Nordgaard på +46 (0)70 175 64 24 eller anette.nordgaard@academicsearch.se alternativt Researcher Johanna Ohm på +46 (0)70 16 531 65 eller johanna.ohm@academicsearch.se.

Vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt då urval sker löpande, dock senast den 30/3.

Publicerad den

29-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Malmö
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Logistik / Transport, Detaljhandel
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej