Inaktiv platsannons

Transportledare för rundvirkestransporter till Åmål i Amal

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2018 levererade vi 88 000 lastbilar, 8 500 bussar samt 12 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 137 miljarder kronor, varav cirka 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 52 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Tillverkning sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentrum i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE. För mer information besök: www.scania.com.

Om tjänsten

LOTS är ett modernt transportbolag helägt av Scania med huvudkontor i Sverige och verksamheter i ett flertal länder. Vi utvecklar transportbranschen genom att införa moderna och hållbara arbetsmetoder. I LOTS lägger vi grunden för framtidens transportlösningar och vi är ledande i utvecklingen och användningen av digitala verktyg för styrning och planering av en uppkopplad fordonsflotta. I dagsläget är vi huvudsakligen aktiva inom gruv-, jordbruks- och skogsindustrin. Inom svensk skogsindustri är vi idag ett av de snabbast växande bolagen för transportledning.

Om verksamheten

Hjärtat i våra verksamheter finns ute i LOTS kontrolltorn. Här leder vi arbetet i våra transportuppdrag och skapar en helhetsbild av transportflödena samt samlar in och analyserar data i realtid. Genom att ha information från våra uppkopplade fordon styr och optimerar vi transporterna för våra kunder och kontrakterade åkerier. Grunden i LOTS, vilket är unikt för transportbranschen, bygger på Scanias välkända arbetsmetoder för effektiva industriella flöden. I Sverige har LOTS sina kontrolltorn i Falun och Åmål där vi leder vår svenska verksamhet.

LOTS är ett relativt nystartat bolag och har bedrivit sin verksamhet i fyra år och har sedan starten haft en stark tillväxt. En avgörande faktor för vår tillväxt är att alla medarbetare är djupt delaktiga i bolagets utveckling och dess kunduppdrag. Anställda får stort eget ansvar och kombinerat med frihet i arbetet ges det goda möjligheter för varierande och nya uppgifter samt avancemang inom bolaget i takt med att verksamheten utvecklas.

Om tjänsten

För vår nordiska skogstransportverksamhet söker vi en Transportledare med placering antingen på vårt kontor i Åmål alternativt via hemmakontor i regionen med arbetspendling 1–2 dagar/vecka till Åmål. Exempel på arbetsuppgifter är:

  • Transportleda våra flöden och vara i daglig kontakt med våra kontrakterade åkerier och kunder
  • Optimera och följa upp på våra transportuppdrag genom att hela tiden arbeta med förbättringar inom t. ex. ruttoptimering och ledtider
  • Delta på kundmöten och upprätthålla kundkontakten samt ansvara för löpande kontakter med LOTS kontrakterade åkerier
  • Delaktig i utvecklingen av nuvarande samt nya affärer

Din profil

Som person är du strukturerad och lösningsorienterad samt intresserad av att utveckla våra kunders transportlösningar och förbättra åkeriernas förutsättningar att lyckas långsiktigt. Du trivs med att arbeta i en föränderlig miljö där du får frihet under ansvar att agera snabbt för att lösa dagliga utmaningar. Tjänsten ställer krav på en hög stresströskel då många samtal och beslut måste tas i samråd med flera kunder och åkerier under en arbetsdag.

Du är nyfiken och gillar att vara delaktig i att hitta nya smarta lösningar och ser positivt på förändringar som gör arbetet mer effektivitet, lönsamt och hållbart. Du har förmågan att se helheten men kan också arbeta med detaljerna som transportledning kräver.

  • Rollen innebär mycket kontakt med kunder och åkerier, förmågan att enkelt kommunicera med andra i både tal- och skrift är viktig
  • Kunskap eller erfarenhet från skogsindustrin eller transportsektorn är meriterande
  • Du har goda kunskaper i Microsoft Office applikationerna
  • Du är flexibel och har möjlighet att resa när tjänsten så kräver det

 Du rapporterar direkt till VD för LOTS Nordic, Simon Simonsson

Din ansökan

Publicerad den

25-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Amal
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Kontor / Administration , Civilingenjör / Arkitekt, IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Åmål | Kontor / Administration | Civilingenjör / Arkitekt | IT | Heltidsjobb (förstajobb)