Inaktiv platsannons

Redovisningsansvarig/Teamleader till Corporate Accounting på Scania CV AB i Sodertalje

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2018 levererade vi 88 000 lastbilar, 8 500 bussar samt 12 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 137 miljarder kronor, varav cirka 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 52 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Tillverkning sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentrum i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE. För mer information besök: www.scania.com.

Om tjänsten

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

 

Scanias redovisningsavdelning (Corporate Accounting) består av sex team och vi söker just nu en erfaren Redovisningsekonom/Teamleader till ett av teamen.

Corporate Accountings uppdrag är att möjliggöra effektiva finansiella processer genom att tillhandahålla relevant och kvalitativ rapportering och redovisningstjänster för Scania. 2019 centraliserades Scanias redovisningsfunktion med syfte att skapa en smidig och effektiv finansorganisation som kan tillgodose framtida affärsbehov genom harmonisering och digitalisering. Som redovisningsansvarig kommer du spela en viktig roll i det arbetet.

Du kommer ingå i ett team på 10 medarbetare som hanterar redovisningen för Scanias CV-enheter samt ett flertal legala supportbolag inom koncernen. Utöver att vara redovisningsansvarig för en enhet kommer du även att vara Teamleader för de medarbetare som arbetar inom samma enhet. Du kommer tillsammans med teamet att utveckla och effektivisera processer.

 

Dina arbetsuppgifter i rollen som Redovisningsansvarig/teamleader

Rapporteringsansvarig för ett affärsområde inom Scania CV AB samt för ett par dotterbolag. Ansvaret innefattar förutom löpande bokföring, bokslut även upprättande av årsredovisningar och inkomstdeklarationer. Dessutom ingår det att säkerställa att avdelningen rapporterar enligt IFRS.

I rollen ingår även ett teamleaderansvar för en grupp om 4 personer. Dessa medlemmar verkar inom samma rapporteringsenhet men har brett skilda arbetsuppgifter. Uppgiften består i att hålla ihop teamet och att säkerställa att leveranserna sker i tid och med kvalitet.

Avdelningen har ett nära samarbete med revisorer samt avdelningen för skatte- och koncernrapportering och din roll är att säkerställa att kommunikation och samarbete fungerar.

I tjänsten ingår även att aktivt driva arbete med ständiga förbättringar i enlighet med Scanias principer.

 

Din profil

Du är civilekonom med inriktning mot redovisning och du har i dag personalansvar eller annan relevant ledarskapserfarenhet. Du har ett par års erfarenhet från revisionsbranschen och det är en merit om du tidigare arbetat i en internationell koncern.

Du har en erfarenhet med arbetsuppgifter som täcker beskattningsområdet så som upprättande av skattedeklarationer, beräkning av obeskattade reserver samt skattemässiga restvärden. Du har IFRS kunskap och har praktisk erfarenhet av koncernrapportering och konsolidering.

Du är en van systemanvändare samt har ett driv för systemlösningar och processeffektiviseringar.

 

Dina personliga egenskaper

Du är en driven och nyfiken person som gillar att arbeta i en dynamisk miljö som ständigt förändras map leveranskrav och nya förutsättningar. Du är analytiskt lagd och trivs med att jobba strukturerat mot uppsatta mål. Du är lyhörd med god insikt om vad som krävs för att motivera medarbetare och utveckla ett effektivt välmående team.

 

Ytterligare information

Vill du veta mer om tjänsten kontakta gärna Carolina Klingenberg, 070-081 03 97

 

Publicerad den

25-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Sodertalje
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Kontor / Administration , Civilingenjör / Arkitekt, IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej