Inaktiv platsannons

Digital projekthantering Norrbotniabanan i Luleå

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Digital projekthantering Norrbotniabanan. Vi vill ha din ansökan senast den 19 april.

I rollen som Specialist digital projekthantering på Trafikverket, är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Nu söker vi söker dig som vill jobba inom funktionen digital projekthantering i projekt Norrbotniabanan som en ny 27 mil lång kustjärnväg mellan Umeå och Luleå.
http://www.trafikverket.se/nara-dig/projekt-i-flera-lan/Norrbotniabanan/

Du kommer att tillhöra verksamhetsområdet Stora Projekt på Trafikverket och vara placerad på projektets kontor i Umeå eller i Luleå.
 

Om jobbet

Du kommer att tillhöra enheten digital projekthantering som består av specialister inom BIM, GIS, datasamordning och kravhantering. Vi arbetar med erfarenhetsåterföring mellan projekten och stöttar varandra i olika komplexa frågor som uppkommer i projekten.

Som Specialist digital projekthantering arbetar du bland annat med

  • stöd till projektledning gällande kravställning på leveranser av dokumentation.
  • att stödja specialister, konsulter och entreprenörer inom dokumenthantering och de programvaror som används för dokumenthantering.
  • tolkning av riktlinjer och rutiner för dokumenthantering.
  • utbildning och information av de programvaror som används för dokumenthantering.
  • framtagning och utveckling av arbetssätt kopplade till digital dokumentation.

Som Specialist digital projekthantering är du en spindel i nätet och får samarbeta med erfarna specialister inom många olika teknikområden. Det ger dig en bredd av kunskap allt från miljö, juridik och säkerhet till rena anläggningsspecifika frågor som utformning, byggande och trafikledning.

Hos oss får du även möjligheten att arbeta med forskning och innovation, utredningar, analyser, erfarenhet- och omvärldsbevakning.
 

Kvalifikationer

Vem är du?
Som person är du självgående med fokus på leveranser och kravuppfyllnad. Du har en god kommunikationsförmåga och förmedlar budskap till din mottagare på ett lätt och enkelt sätt. Då tjänsten innebär en stöttande roll med många kontakter både internt och externt så har du en hög samarbetsförmåga.

Vi söker dig som

  • har civilingenjörs- eller högskoleexamen alternativt har du en annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har relevant och aktuell erfarenhet inom informationshantering
  • har relevant och aktuell erfarenhet av att arbeta i dokumenthanteringssystem
  • har relevant och aktuell erfarenhet av att arbeta med behörigheter, ärendehantering och metadata
  • kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet av att arbeta i programmiljöer såsom Project Wise och/eller SharePoint
  • har erfarenhet av att arbeta med infrastrukturprojekt inom järnväg
  • har erfarenhet av att arbeta med CAD och BIM
  • har erfarenhet och kunskap i konsult- och entreprenadjuridik
  • har kunskap om arkivering
  • kan uttrycka dig väl i tal och skrift på engelska
     
Övrig information

Placeringsort är Luleå eller Umeå. Vänligen ange i din ansökan vilken av placeringsorterna du önskar.
Intervjuer är planerade till Luleå den 11-12 maj.

Läs mer om våra förmånder och balans i livet här: https://www.trafikverket.se/om-oss/jobb-och-framtid/att-jobba-pa-trafikverket/Formaner/

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Webbaserade personlighets- och färdighetstester kan eventuellt förekomma som en del av denna rekryteringsprocess.
 

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Stora projekt leder vi Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.
 

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2020-04-19

Publicerad den

24-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Luleå
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej