Inaktiv platsannons

Controller i Luleå

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Controller. Vi vill ha din ansökan senast den 22 april.

Som Controller på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Vi söker nu en controller till en av våra nationella enheter inom verksamhetsstyrning.
 

Om jobbet

Som controller inom verksamhetsstyrning stödjer du projektenhetschefer ute i verksamheten i ekonomisk uppföljning och styrning genom analys av projektportföljen. Inom ditt ansvarsområde ingår det löpande arbetet med avvikelsehantering, månads- och tertialrapportering, samt uppföljning och analys av ekonomiskt utfall och verksamhetens mål för en eller flera projektenheter. Rollen innefattar även övergripande stöd till projektledare och projektingenjörer i ekonomiska frågor. Du bidrar till att säkerställa att projekten följer beslutade rutiner och arbetssätt inom området samt medverkar vid utbildningar och implementering av nya arbetssätt.

Du ingår i ett team tillsammans med övriga controllers på enheten och arbetar i nära samarbete med andra inom verksamhetsstyrning, projektverksamheten och specialiststödet. På så sätt tillhandahåller vi rätt stöd och tillsammans bidrar vi till att verksamhetsområdet mål nås på kort och lång sikt.
 

Kvalifikationer

Vi söker dig som

  • har högskoleexamen om minst 180 hp (120p) inom ekonomi, alternativt annan utbildning i kombination med aktuell erfarenhet som controller eller likställda arbetsuppgifter inom ekonomiområdet som vi bedömer likvärdig
  • har aktuell och relevant erfarenhet av arbete som controller eller likställda arbetsuppgifter inom ekonomiområdet från en större organisation
  • har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift
  • har goda kunskaper i Officepaketet, främst Excel

Det är meriterande om du

  • har aktuell erfarenhet av arbete som controller eller likställda arbetsuppgifter inom ekonomiområdet i statlig/offentlig verksamhet

Som person är du

  • en självständig, strukturerad, problemlösare med god analysförmåga. Du trivs i den kommunikativa/pedagogiska rollen då arbetet innebär mycket kontakter, både med kollegor och andra medarbetare i framförallt ekonomiska frågor.
     
Övrig information

Placeringsort är Luleå. Intervjuer är planerat till den 11-12 maj.

Webbaserade tester kan komma att vara en del i denna rekryteringsprocess. Dessa skickas ut per mail, varpå det är viktigt att du läser din mail efter att ansökningstiden passerat.
 

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Investering leder vi de flesta av Trafikverkets projekt inom ombyggnation och nyinvesteringar. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar. Allt för att vi tillsammans ska kunna göra Sverige närmare.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2020-04-22

Publicerad den

29-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Luleå
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej