Inaktiv platsannons

CTO / Tech lead i Sweden

Invoier skakar om finansvärlden! Vill du vara med och bygga en helt ny plattform från start? Inget gammalt bagage utan vi börjar på snudd på blankt papper i techstacken. Ska vi gå mot blockchain eller är det för vågat? Hur säkrar vi vår AI för att stå stabilt? Vilka tech-roller behöver vi? You tell us!

Om tjänsten

Bakgrund

Invoier är ett fintechbolag med backning av bland annat EU för att lansera en global marknadsplats för handel med fakturor. Tänk aktiemarknad, fast istället för aktier så är det olika finansieringslösningar (t.ex. factoring, lån och andra krediter) som handlas realtid. Det här är nytt, finns ingen stor global aktör (än) och vem vill inte skaka om lite :)

Vi byggde en MVP (Två av grundarna kan knacka kod) som nu ska byggas om på riktigt. 


Varför?

När över hundra tusen svenska företag betalar SMS-låne-nivåer för att finansiera sin tillväxt så började vi fundera på om det verkligen är ett hållbart system. Klart hållbart för finansbolagen som tjänar mumma, men tveksamt för de stackars företagarna.

I coronoa-efterspelet lär det bli än viktigare med transparenta finansieringslösningar för bolagen


Vem tror vi du är?

Du fattar att vi inte bygger SEBs nya gigantplattform utan en lösning som ska lanseras som första version närmsta året. Du trollar själv med kodandet och är kan väga vad som ska delegeras och vad du kavlar upp och gör själv. Du har en magkänsla för om det hetaste frameworket just nu är en fluga eller ett långsiktigt val. Vi har budget för ett utvecklarteam på upp till 10 personer och du vet redan nu vilka 3 av dem du vill ha med :) Runtomkring kommer det att dansa designers, säljare, support, jurist/compliance och några som försöker få teamet riktade åt samma håll.

Du längtar efter att skapa en användarupplevelse som till och med får Apple-fanatikerna att lyfta på ögonbrynen. 

Teamet idag består av; En som varit med från snudd på 0 till att idag vara en av Europas ledande ljudboksbolag. En finansnisse som suttit på vice vd-tronen hos en av bankerna och startat flera bolag. En gammal avdankad snowboardare som drivit flertalet tech-bolag. En hedgefond-serie-entreprenör som kan sälja snö på en alptopp. 2 grymma utvecklare och en stilsäker designer. Vi har sneakers ena dagen och kavajen andra (om kunden kräver) och du smälter in som en kameleont också för att få kunderna att flockas.


Praktiskt innebär det att

  • Definiera och sätta arkitektur och teknikstrategi baserat på vår breda vision och strategi

  • Leda techteamet

  • Driva Invoiers utvecklingsprocess och se till att det är i linje med övriga kanaler

  • Utvärdera, skapa och upprätthålla utmärkta tekniska riktlinjer

  • Budgetansvar för teknikgruppen

  • Säkerställa stabilitet och prestanda för produkterna och tjänsterna, inklusive säkerhet

  • Kavla upp ärmarna och koda stora delar.

  • Driva daily standups med teamet

  • Jobba nära med resten av ledningsgruppen

Publicerad den

24-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Önskad utbildningsnivå
Universitet/Högskolestudier
Ort
Sweden
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej
Språk
Engelska

IT | Heltidsjobb (förstajobb) | Universitet/Högskolestudier