Inaktiv platsannons

Arbetsmiljökonsult till region Örebro

Vi är en av de största kedjorna inom dagligvaruhandeln med tusentals butiker runt om i Europa och nyligen även i Nordamerika. Vi öppnade våra första butiker i Sverige under 2003 och har sedan dess ständigt utmanat de etablerade kedjorna och sänkt matpriserna. Varje vecka väljer hundratusentals svenskar att handla smart när de går till någon av våra 195 butiker runt om i Sverige. Vi har tre regionkontor i landet och nu söker vi en Arbetsmiljökonsult till region Väst med placering i Örebro!

Om tjänsten

Din roll

Som Arbetsmiljökonsult arbetar du i huvudsak med att stötta och coacha chefer inom vår butiks- och lagerverksamhet i arbetsmiljö- och arbetsrättsliga frågor. Du driver självständigt frågor på regionnivå och arbetar med uppsatta mål inom området. Tjänsten innehåller även operativa inslag, vilket innebär att du besöker butiker och lager för att arbeta förebyggande på plats i verksamheten.

Stort fokus ligger på arbetsmiljö och arbetssäkerhet där du aktivt jobbar för att förutsättningarna ska finnas för att alla medarbetare ska kunna arbeta i en trygg och säker arbetsmiljö. Detta gör du bl.a. genom att arbeta operativt och proaktivt med rehabiliteringsfrågor, uppföljning av sjukskrivningar, koordinering och tillsyn av rehabiliteringsplaner, löpande kontakt med företagshälsovården samt kontakt med olika myndigheter för att jobba med och följa upp det systematiska arbetsmiljöarbetet.

Du stöttar och coachar även chefer i arbetsrättsliga frågor som syftar till att bestämmelser och riktlinjer följs upp och efterlevs i organisationen. Det innefattar bl.a. disciplinära ärenden, fackliga förhandlingar, samverkan med lokala fackklubbar, konflikthantering samt medling.

I ditt arbete lägger du stor vikt vid att förankra och säkerställa att arbetssätt förstås och efterlevs i verksamheten samt att driva ett proaktivt arbetsmiljöarbete i förebyggande syfte. Du ansvarar för din region, men arbetar nära de andra Arbetsmiljökonsulterna i övriga regioner i Sverige. Du är en del av HR-teamet som arbetar från regionkontoret i Örebro. Teamet består av ytterligare fem personer som alla arbetar med olika områden inom HR.

 
Din bakgrund

Du har en akademisk examen med inriktning HR eller motsvarande samt har arbetat med personal-, ledarskap- eller organisationsrelaterade arbetsuppgifter under flera år. Det är ett krav att du har erfarenhet av arbetsuppgifter inom arbetsrätt och arbetsmiljö, antingen som chef eller inom HR. Har du arbetat inom detalj- och partihandeln är det en merit, särskilt om du har arbetat med HR-relaterade frågor inom branschen.

Som person är du serviceorienterad och social med förmåga att bygga och upprätthålla interna och externa nätverk. Du inger förtroende och hanterar känsliga situationer och information på ett lämpligt sätt. Du är lyhörd, engagerad och arbetar strukturerat samt lösningsorienterat. Du har en god kommunikationsförmåga och goda kunskaper i både svenska och engelska i tal och skrift.

Tjänsten utgår från regionkontoret i Örebro. Då regionen har verksamheter i hela Mellansverige innebär tjänsten en hel del tjänsteresor. Det är därför ett krav att du har möjlighet att resa i tjänsten och att du innehar B-körkort. Tjänstebil ingår i tjänsten.

 
Vad vi erbjuder

För oss är det viktigt att våra medarbetare trivs - på alla sätt. Vi erbjuder därför ett arbete i en miljö som karaktäriseras av våra värdeord: engagemang, ansvar, smart och tillsammans. Vi är måna om att stödja och uppmuntra våra medarbetare i deras utveckling. Det är därför glädjande för oss att vi kan erbjuda goda utvecklingsmöjligheter inom Lidl-gruppen, både i Sverige och internationellt. Läs gärna mer om oss samt vårt lager i Örebro på vår hemsida:

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med start omgående eller enligt överenskommelse. Som anställd på Lidl omfattas du av kollektivavtal för tjänstemän mellan Svensk Handel och Unionen/Akademikerförbunden. Tjänsten utgår från regionkontoret i Örebro. Då regionen har verksamheter i hela Mellansverige innebär tjänsten en hel del tjänsteresor. Det är därför ett krav att du har möjlighet att resa i tjänsten och att du innehar B-körkort. Tjänstebil ingår i tjänsten.

Publicerad den

29-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Örebro
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Detaljhandel
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Örebro | Detaljhandel | Heltidsjobb (förstajobb)