Inaktiv platsannons

Huvudprojektledare Södertälje

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Huvudprojektledare Södertälje. Vi vill ha din ansökan senast den 24 maj.

Vill du jobba med Sveriges största infrastrukturprojekt? Som projektledare i projekt Ostlänken är du med och skapar framtidens resande.

Om jobbet

I rollen som huvudprojektledare i Ostlänken kommer du som erfaren projektledare leda ett av Ostlänkens huvudprojekt som vardera innebär entreprenadarbeten på flera miljarder.

Sträckan genom Södertälje kommun är drygt tio kilometer och innehåller utmanande terräng, bland annat längre broar, en passage av E4:an samt en längre tunnel. För sträckan söker vi en huvudprojektledare.

Din initiala uppgift är att bygga upp genomförandeorganisation för den stundande byggproduktionen och tillsammans med ditt team planera projektgenomförandet, starta upphandlingsarbetet samt att därefter komma igång med detaljprojekteringen. I dagsläget avslutas arbetet med järnvägsplan och systemhandling.

Som huvudprojektledare ansvarar du för hela projektets livscykel från detaljprojektering, till byggproduktion, driftsättning och ändra tills du tillsammans med ditt team vinkar av det första tåget från slutstationen. I ditt dagliga arbete leder du projektledare som i sin tur ansvarar för projektgrupper med delprojektledare, byggledare, specialister, konsulter och entreprenörer. Arbetet innebär samarbete med olika intressenter internt och externt.

Kvalifikationer

Vem är du?

Du bygger ditt ledarskap på förtroende genom samverkan och tillit. Du tycker om att leverera resultat tillsammans med andra och driver utveckling genom att ta initiativ. Tjänsten som projektledare innebär många kontaktytor och du behöver därför ha en god samarbetsförmåga. Du har även god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv

Vi söker dig som

  • har en teknisk ingenjörsexamen, eller annan utbildning kompletterad med erfarenhet som vi bedömer som likvärdig
  • har mångårig och aktuell erfarenhet av att i rollen som projektchef/ ansvarig projektledare leda stora anläggningsentreprenader (+ 500 miljoner)
  • har mångårig och aktuell erfarenhet av att leda stora projektgrupper i rollen som ansvarig projektledare/projektchef
  • har goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift
  • har B-körkort

Det är meriterande om du

  • har mångårig och aktuell erfarenhet som ansvarig projektledare/projektchef på beställarsidan eller från järnvägsprojekt
Övrig information

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Ansökan

Inom Stora projekt leder vi Trafikverkets allra största investeringsprojekt. Ostlänken är första steget mot en ny stambana, en sträcka på 16 mil som planeras att vara färdig för tågtrafik år 2035. Då kan fler ta tåget och det blir lättare att ta sig mellan orterna Linköping, Norrköping, Nyköping och Södertälje samt Stockholm.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2020-05-24

Publicerad den

18-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Södertälje
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej