Inaktiv platsannons

Test/automationsingenjör i Karlskoga

Din framtida... Vår produktionsenhet står inför många intressanta utmaningar. Samtidigt som vi genomför flertalet kapacitetshöjande åtgärder så satsar vi långsiktigt på att utveckla vår enhet med digitalisering och...

Om tjänsten

Din framtida utmaning

Vår produktionsenhet står inför många intressanta utmaningar. Samtidigt som vi genomför flertalet kapacitetshöjande åtgärder så satsar vi långsiktigt på att utveckla vår enhet med digitalisering och automatisering.

Testberedning består idag av ett tiotal tekniker och ingenjörer som ansvarar för kravställning, testmetoder, utveckla och underhålla testapplikationer.

I rollen som testberedare är man med och definierar de olika teststegen för en produkt och inför testapplikationer i tillverkningsprocessen. Arbetet innefattar även stöttning av pågående produktion med bl.a. felsökning av utrustningar och produkter vid felutfall. Det kan även förekomma resor för support av utrustningar på plats hos våra underleverantörer.

 

Arbetet innefattar bland annat:

  • Kravställning av testmetoder.
  • Framtagning av testapplikationer.
  • Arbeta med ständiga förbättringar.
  • Supporta pågående produktion.

 

Den du är idag

Som testberedare har du ett dagligt samarbete och kommunikation med andra, vilket kräver att du är serviceinriktad och kan agera problemlösande. Personliga egenskaper som vi lägger stor vikt vid är noggrannhet, struktur och att kunna ta egna initiativ. Som person ser vi även att du är ansvarsfull och prestigelös med en positiv inställning.

För att lyckas i rollen ser vi att du har teknisk bakgrund, med fördel inom elektronik, data eller automation och utbildning inom relevant område. Det är meriterande om du tidigare arbetat med framtagning av utrustningar till en produktionsverksamhet.

 

Du har:

  • Teknisk utbildning eller motsvarande med inriktning elektronik, data  eller automation.
  • Stort intresse för teknik.
  • Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.

 

Meriterande:

  • National Instruments utvecklingsmiljöer TestStand och LabWindows/CVI.
  • Kunskaper inom C-programmering.
  • Kunskaper inom elektronikkonstruktion.
  • Erfarenhet av kravställning.

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet. 


Vad du blir en del av

Tjänsten är förlagd till den produktionstekniska avdelningen hos Dynamics produktionsenhet i Karlskoga. Avdelningen, som består av 4 sektioner, har ca 60 medarbetare och ansvarar för test och monteringsberedning, prototyp- och maskinverkstad, verktygskonstruktion, underhåll och fastighetsteknik.

 

Dynamics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder understödsvapen, missiler, torpeder, sensorer, obemannade undervattensfarkoster, kamouflagesystem och träningssystem för försvarsmarknaden. Produktportföljen innefattar även produkter för den civila säkerhetsmarknaden såsom fjärrstyrda undervattensfarkoster till oljeindustrin och kärnkraftverk.

På Saab vill vi alltid ligga steget före, både när vi utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt men också i vår strävan efter att vara en arbetsplats med utrymme för nytänkande, samverkan och mångfald. Tillsammans arbetar vi mot samma mål – att göra världen till en säkrare plats.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningstiden har gått ut.

 

If you aspire to help create and innovate whilst developing yourself in a challenging team setting, Saab may well have the perfect conditions for you to grow. We pride ourselves on a nurturing environment, where everyone is different yet we share the same goal – to help protect people.

Publicerad den

20-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Karlskoga
Typ av kontrakt
Examensarbete
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej