Inaktiv platsannons

Tillgångsförvaltare byggnadsverk i Solna

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Tillgångsförvaltare byggnadsverk. Vi vill ha din ansökan senast den 17 juni.

Som Tillgångsförvaltare för byggnadsverk är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Om jobbet

Som tillgångsförvaltare för byggnadsverk (Nationell samordnare) ansvarar du för att samtliga byggnadsverk utmed det statliga vägnätet i Region Stockholm inklusive Gotland har väl genomarbetade åtgärdsstrategier och att dessa finns registrerade i tillhörande managementsystem. Utifrån transportpolitiska mål, nationell plan och övriga strategier omsätter du detta i en samordnad och prioriterad nationell underhållsplan för byggnadsverk.

Arbetet utförs i nära samarbete med regionala projektledare, placerade på våra underhållsdistrikt, som är de som genomför byggnadsverksåtgärder under olika entreprenadformer. Planerings- och prioriteringsarbetet är grundat på analyser från exempelvis vårt managementsystem (BaTMan). Du ansvarar även för att följa upp beställda byggnadsverksåtgärder och leveranser av våra distrikt på Underhåll eller Investering. Inom ditt geografiska område svarar du även för mottagande av nya eller förändrade byggnadsverk.

I tjänsten ingår även att tillsammans med andra delar av verksamheten och externa användare fånga behov av utveckling och förbättring av system och arbetssätt. Som en del i förvaltningen av våra arbetssätt ska du bland annat bidra till att vi tillämpar gemensamma rutiner och arbetar på ett enhetligt sätt över landet.

Arbetsuppgifter av administrativ karaktär som förekommer är bland annat upprättande av skriftliga rapporter, konsekvensbeskrivningar, verksamhetsplanering och budgetarbete. Du kommer även ansvara för vissa bärighetsutredningar etc. samt ingå och delta i olika utvecklingsprojekt..

Kvalifikationer

Vem är du?

Arbetet innebär mycket externa och interna kontakter vilket ställer krav på en mycket god samarbetsförmåga. Du kommer att vara sammankallande och drivande i olika sammanhang och arbeten som kräver att du har goda ledaregenskaper. Arbetet kräver också att du är strukturerad och självgående i dina arbetsuppgifter samt uttrycker dig väl i svenska och engelska i tal och skrift. 

Vi söker dig som har:

  • högskoleutbildning, minst 180 hp, med inriktning mot bygg och anläggning alternativt motsvarande kompetens förvärvad genom annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • flerårig erfarenhet från arbete med förvaltning av byggnadsverk inom bro- och tunnelområdet och därmed arbetat med managementsystemet BaTMan.
  • flerårig erfarenhet av att arbeta som uppdragsledare, projektledare eller liknande.
  • flerårig erfarenhet av att arbeta som beställare, teknisk konsult eller entreprenör i anläggningsbranschen och därmed förvärvat god kunskap inom AB, ABT och ABK.
  • körkort för personbil

Det är meriterande om du har erfarenhet av att genomföra huvudinspektioner av broar enligt BaTMan:s metodik.

Övrig information

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

I denna tjänst är det aktuellt med placeringsort i Solna. 

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2020-06-17

Publicerad den

23-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Solna
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej