Inaktiv platsannons

Digital Projekthanterare i Solna

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Digital Projekthanterare. Vi vill ha din ansökan senast den 8 juni.

Som medarbetare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Om jobbet

Som Datasamordnare i den här tjänsten kommer du att tillhöra verksamhetsområdet Stora Projekt på Trafikverket. Här är du med och påverkar kravställningen gällande arbetssätt och systemstöd, du agerar sammanhållande för att se till att Trafikverkets krav på informationshantering uppfylls. Du kommer att arbeta både internt med medarbetare och externt med konsulter och entreprenörer för att få samordnade leveranser. Vi erbjuder också en möjlighet till att få arbeta med forskning och innovation, utredningar, analyser, erfarenhet- och omvärldsbevakning.

Inom digital projekthantering hanteras strukturerad och sökbar information, tydliga arbetssätt samt kvalitetssäkring av data och handlingar. Digital projekthantering följer hela byggprocessen från planering till avslut och överlämning till förvaltning. Du kommer, tillsammans med andra kompetenta kollegor, att arbeta som stöd till våra Stora projekt. Du säkerställer att information från konsulter och entreprenörer levereras så att de passar Trafikverkets olika förvaltningssystem och att informationen är möjlig att återanvända. Din huvudsakliga arbetsuppgift är att samordna den digitala informationshanteringen. Du är sakkunnig samt sammanhållande gällande arbetssätt för informationsinsamling, informationsdelning, informationsåtkomst och säker informationshantering samt att tillse att detta följs.

Kvalifikationer

Vi söker dig som

  • har civilingenjörs- eller högskoleingenjörsutbildning alternativt annan teknisk utbildning kombinera med relevant erfarenhet i närtid som vi bedömer likvärdig
  • kan uttrycka dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska
  • har aktuell erfarenhet av att arbeta i dokumenthanteringssystem
  • har erfarenhet av att arbeta med behörigheter, flöden, metadata och BIM
  • har erfarenhet av att arbeta i programmiljöer såsom PDB/ProjectWise och SharePoint

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet av att arbeta med infrastrukturprojekt inom järnväg, gärna i projekteringsskede
  • har erfarenhet och kunskap i konsult- och entreprenadjuridik

Vi söker dig som har god kommunikationsförmåga som innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren Du har god problemlösnings- och samarbetsförmåga och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Vi värdesätter också att du arbetar effektivt och uthålligt för att nå mål och du drivs av att leverera resultat som bidrar till att organisationen når sina mål och skapar nytta. Slutligen har du god förmåga att planera och strukturera ditt arbete. Du har ett helhetstänk och skapar utifrån detta genomförbara planer på kort och lång sikt samt förutser problem och utvecklar alternativa planer.

Övrig information

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Placeringsort Solna 

Urvalstest och arbetsprov kan komma att appliceras i denna rekrytering.

Inom Stora projekt leder vi Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

 

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2020-06-08

Publicerad den

19-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Solna
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej