Inaktiv platsannons

Specialist, signal och digitalisering i Malmö

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Specialist, signal och digitalisering. Vi vill ha din ansökan senast den 16 juni.

Som Teknisk Specialist inom signal och digitalisering på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Vi utvecklar samhället - vill du utvecklas med oss? Trafikverket är en stor och modern arbetsgivare som finns på många orter i Sverige. Vi är samhällsutvecklare och leder några av Sveriges största infrastrukturprojekt. Vi har ett livscykeltänk i allt vi tar oss an och har hållbarhet i fokus. Vi är övertygade om att vi utvecklas när våra medarbetare är engagerade och mår bra. Därför uppmanar vi till utveckling och intern rörlighet samtidigt som vi jobbar för att skapa balans mellan arbete och fritid.

Om jobbet

Tycker du om problemlösning och tekniska diskussioner? Då är signalteknik området för dig. Så här säger en av våra medarbetare om arbetet: "Jag får vara med och hitta lösningar för hur framtidens järnväg ska fungera och se ut. Jag har jobbat med signalteknik i över 20 år - ändå känner jag att det finns mer att lära!".

Som medarbetare inom området signalteknik arbetar du med frågor som ligger nära hjärtat i Trafikverkets verksamhet, nämligen utveckling och förvaltning av järnvägarnas signalteknik. Vi arbetar nära våra leverantörer, aktörer och kunder. Vi designar processer och arbetssätt, planerar och styr, bestämmer funktion och specificerar, beställer och följer upp vårt arbete både internt och externt. Vi har ett livscykelperspektiv och arbetar alltid för att hitta bra, hållbara och säkra lösningar utifrån ett helhetsperspektiv.

Signalteknik är ett stort område som hela tiden förändras. Därför finns det många områden att arbeta och utvecklas inom. Oavsett vad du jobbar med är du en del av ett större sammanhang och bidrar till att utveckla Sveriges och Europas infrastruktur.

I dina arbetsuppgifter ingår bl.a:

  • Förvaltning och utveckling av signalsystem
  • Arbeta tillsammans med vår externa konsult som vi har för förvaltningshjälp
  • Arbeta med att utveckla ersättningskomponenter
  • Vara specialist och ge support i olika frågor gällande system och komponenter
  • Arbeta med digitalisering och "uppkopplade anläggningar" för att optimera drift och underhåll
  • Beroende på din kompetens och erfarenhet kan även andra arbetsuppgifter, t ex signaleringsprinciper och regelverk samt roller som funktionsansvarig och projektledare komma ifråga.

Tjänsten kan innebära en del resor men många möten klarar vi av via Skype.

 

Kvalifikationer

Vem är du?

Du har en vilja att utvecklas inom det signaltekniska området. Du kommer att utifrån din erfarenhet och kompetens få introduktion, internutbildning och erfarna handledare. 

Du har en god kommunikationsförmåga som innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt. Du är prestigelös, har en god samarbetsförmåga och trivs med att arbeta både självständigt och i grupp. Du har även en god förmåga att planera, strukturera och prioritera ditt arbete. För att kunna hantera komplexa och oförutsägbara problem har du ett lösningsorienterat och analytiskt arbetssätt

Du

  • har universitets eller högskoleutbildning om minst 180 hp (120p) inom teknik eller annan utbildning inkl arbetserfarenhet inom området som vi tillsammans kan bedöma likvärdigt.
  • har kunskap om och arbetserfarenhet av minst en eller flera av följande: tekniska system, komponenter inom elteknik, elektronik, telekom, IT eller liknade.
  • har arbetserfarenhet av minst en eller flera av följande: projektering, standardisering, regelverk eller kravskrivning.
  • kan uttrycka dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska.
  • har körkort för personbil.

Det är meriterande om du:

  • har kunskap om och arbetserfarenhet av järnvägens signalsystem.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Övrig information

Tester och/eller arbetsprov kan förekomma som en del i denna rekryteringsprocess.

Vi söker tre nya medarbetare varav minst två med placering i Malmö. Den tredje medarbetaren kan vara placerad i Malmö, Borlänge eller Solna.

Rollen kräver god syn och normalt färgseende och därför behöver du genomföra hälsoundersökning med godkänt resultat.

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2020-06-16

Publicerad den

19-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Malmö
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej