Inaktiv platsannons

Specialist provkörningsärenden i Borlänge

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Specialist provkörningsärenden. Vi vill ha din ansökan senast den 15 juni.

Som specialist provkörningsärenden på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Om jobbet

I rollen som specialist för provkörningsärenden kommer du att handlägga provkörningsärenden och ansvara för det administrativa arbetet kring ärendena. Provkörning är en undersökning av järnvägsfordon och/eller spåranläggning. Som handläggare ska du bedöma konsekvenserna av provkörningen för att besluta om villkoren för den. Du ska utifrån typ av prov rekommendera lämplig sträcka för utförandet. Du skriver anvisningar till fjärrtågklarerare angående undantag från trafikföreskrifter och utför provkörningsbeslut som skickas till sökanden. Handläggningen innebär även kontakt med tågledare, produktionsledare och säkerhetshandläggare.

Tjänsten kommer även att innebära arbetsuppgifter gällande det tekniska samspelet mellan infrastruktur och järnvägsfordon. En viktig uppgift är att stödja och samarbeta med andra verksamheter både internt och externt gällande sakkunskap och information kring generella järnvägsfordonsfrågor. I arbetsuppgifterna ingår exempelvis att utföra och leda utredningar kring teknisk kompabilitet, ta fram uppdragsspecifikationer för utredningar och skriva rapport, delta i större projekt med sin fordonskompetens, förvalta tekniska dokument som ligger inom området samt delta i arbetsgrupper gällande internationell standardisering och EU:s direktiv för järnvägen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som

  • har teknisk högskoleutbildning om minst 120 högskolepoäng eller annan utbildning och/eller erfarenhet som Trafikverket bedömer likvärdigt, t.ex. erfarenhet av trafiksäkerhetsarbete genom att ha arbetat i spårmiljö eller trafikledning eller tillämpat säkerhetsfunktioner som lokförare
  • erfarenhet från provkörning och/eller prov av tekniska system inom järnväg
  • god förmåga i svenska språket i både tal och skrift

Det är meriterande om du har:

  • TTJ, TSD, Kunskap om lagar och förordningar som är kopplade till godkännandet av järnvägsfordon, tekniska järnvägssystem, riskbedömning, förstå och sätta sig in i sammanhang för de operativa villkoren för järnvägen

Som person har du god kommunikationsförmåga och duktig på att samarbeta med både interna och externa parter. Du är självständig, arbetar strukturerad och gillar att ta dig an nya utmaningar.

Övrig information

Placeringsort: Borlänge, Solna, Örebro, Luleå

Intervjuer är planerade att genomföras under v. 26. På grund av rådande läge och med anledning av COVID-19 så kommer våra intervjuer att ske via SKYPE.

 

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2020-06-15

Publicerad den

29-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Borlänge
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej