Inaktiv platsannons

Praktik inom E-commerce Merchandising till Åhléns i Stockholm

Familjeföretaget Åhléns grundades 1899 i Insjön och är idag ett av Sveriges starkaste varumärken, med 57 varuhus i Sverige och e-handel via åhlens.se. Varuhuset Åhléns är en marknadsplats som erbjuder en smart mix av prisvärda produkter på ett inspirerande, enkelt och lättillgängligt sätt. Åhléns omsätter 4,8 miljarder och varje år tar våra 3 000 skickliga medarbetare emot ca 80 miljoner besök. Åhléns Outlet, Beauty Bargain och Designtorget är dotterbolag. Åhléns är en del av detaljhandelskoncernen Axel Johnson AB.

Om tjänsten

  • Ansök senast: 28 juni 2020
  • Stockholm
Arbetsuppgifter

På Åhléns skapar vi försäljningstillfällen varje dag och nu letar vi efter praktikanter till E-commerce Merchandising som kan bidra och lära sig av detta. Vårt uppdrag är att skapa en engagerande och försäljningsdrivande site för våra kunder. Hos oss får du möjlighet att vara med och bidra till ett av Sveriges starkaste varumärken!

Vi på Åhléns sätter ett stort värde i att erbjuda praktikplatser till studenter. Vi vill dela med oss av våra kunskaper och erfarenheter men också inspirera dig till att vara en del av vår vision. För oss ger samarbete med studenter och skolor ett värdefullt utbyte som bidrar till utveckling både för oss och för dig som kommer hit.

Vi erbjuder

Som Praktikant inom E-commerce Merchandising på e-handelsavdelningen är du en del av att komma med idéer och driva försäljning på Åhléns.se. Vi jobbar utifrån uppsatta försäljningsmål och analyser för att kunna ta rätt beslut kring hur vi kommunicerar med kunden på siten på mest effektiva sätt. Det är en resultatdriven miljö där du kommer jobba nära flera andra funktioner. Fokus ligger på att hitta möjligheter i försäljningen för att driva Åhlens.se tillväxt.

Du kommer att jobba tätt tillsammans med försäljningsansvariga på e-handeln, projektledare på marknadsavdelningen samt businessanalytiker mot de övergripande målsättningarna för att möjliggöra köptillfällen och bidra till en stark kundresa.

Vi letar efter dig som:

  • Du har en stark entreprenörsanda och är intresserad av att lära dig mer kring att driva och utveckla försäljning i digitala kanaler

  • Har ett intresse för vad som gör skillnad i försäljningen, hur vi optimerar ytor på siten samt hur kunder rör sig på webbplatsen

  • Har förståelse för viktiga e-handels-KPI:er, göra dynamiska databaserade analyser samt kommer med rekommendationer

  • Förstålse för logisktikflöden, optimera lager samt förstålse av kostander relaterade till lager

  • Har förståelse för att driva omni-försäljning och har ett genuit intresse för detaljhandeln

Kvalifikationer

Vi söker dig

Vi på Åhléns är övertygade om att när vi delar med oss av kunskaper och erfarenheter, framgång och entusiasm, gör vi varandra bättre. Till oss tar du med dig:

  • Pågående eftergymnasial utbildning inom relevant område för praktiken

  • Har ett intresse för detaljhandeln, försäljning samt digitala kanaler

  • Har en god förmåga att prioritera och planera din tid samt vara flexibel då digitalförsäljning är en dynamisk affär

För att delta i praktiken ser vi att du är gillar analyser och strategi inom digitala kanaler, och är van att ta datadrivna beslut, är proaktivt och nyfiken. Du har ett entreprenöriell ådra med ett starkt försäljningsfokus och brinner för att testa och mäta resultat. Vidare är du ödmjuk för olika perspektiv samtidigt som du utifrån din egen expertis är trygg med att prioritera och fatta egna beslut.

Urval kan komma att ske löpande, skicka in din ansökan redan idag!

Vi välkomnar alla och värdesätter mångfald; våra medarbetare är alla unika och vi behandlar var och en som individer. Vi är engagerade, ger allt på jobbet och värdesätter att ha balans i livet. Med det hälsar vi dig välkommen till Åhléns!

Publicerad den

23-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Typ av jobb
Detaljhandel
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej