Inaktiv platsannons

Bolagsjurist till Axfood-vikariat i Stockholm

Om tjänsten

Axfood är Sveriges näst största aktör inom dagligvaruhandeln. Visionen är att bli ledande inom bra och hållbar mat.
Är du redo att ta plats inom Axfoodkoncernen, där kunden alltid står i centrum?

Bli en av oss

Vi söker nu en bolagsjurist till Axfood, där du kommer vara en del i den centrala legala funktion som bistår hela Axfoodkoncernen såväl på ett övergripande strategiskt plan som i olika projekt men även – till stor del – i den löpande dagliga verksamheten. Tjänsten utgör ett föräldravikariat med start i september och förväntas pågå i ett år.

Det här får du göra

I rollen som bolagsjurist kommer du att arbeta nära verksamheten, där stor vikt läggs vid sakliga, pragmatiska, korrekta och effektiva råd som bidrar till affärsmässiga och relevanta beslut. Du kommer även att biträda vid förhandlingar, granskning och/eller upprättande av avtal. Rollen innebär ett omväxlande arbete och tidvis högt tempo med varierande arbetsuppgifter.

Vidare kommer du som bolagsjurist att ha en bred roll med möjlighet att arbeta med flera av de rättsområden som är relevanta för Axfood, såsom:

  • Bolags- och börsrättsliga frågor
  • Leverantörs- och kundavtal för koncernens olika bolag, kedjor och koncept
  • Samarbets- och franchiseavtal med handlare och andra samarbetsparter
  • Samarbetsavtal för tjänster
  • Förvärv
  • Varumärkesrätt och övrig relevant immaterialrätt
  • Hyresrätt
  • IT-avtal.

Utöver det löpande arbetet får du även möjlighet att arbeta strategiskt och utveckla, implementera och kommunicera styrdokument och processer inom relevanta rättsområden samt i förekommande fall utveckla och hålla juridiska utbildningar anpassade till verksamhetens behov. I rollen ingår arbete på både svenska och engelska.

Det här förväntar vi oss

I denna roll ser vi att du har en juristexamen med 2-5 års arbetslivserfarenhet inom ett eller flera av ovanstående områden. Det är även viktigt att du trivs med att arbeta i ett högt tempo och är drivande i ditt arbete. Att arbeta självständigt och samtidigt trivas med att aktivt arbeta i team är en central del i rollen hos oss. Det är viktigt att du är strukturerad och ansvarstagande samt att du trivs med att ha parallella arbetsuppgifter, såväl operativa som strategiska.

I rollen krävs vidare att du kan arbeta effektivt utan att ge avkall på noggrannheten. För att trivas bör du vara lösningsorienterad och ha god kommunikativ förmåga då du kommer ha många kontaktytor både internt och externt. Det är även viktigt att du är positiv och serviceinriktad samt har ett ödmjukt förhållningssätt.

Publicerad den

16-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Restaurang, Detaljhandel
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Stockholm | Detaljhandel | Restaurang | Deltidsjobb