Inaktiv platsannons

Systemingenjör med inriktning hydroakustisk mätteknik i Linköping

Vill du vara med i vårt team och utveckla framtidens avancerade sensorsystem för undervattensfarkoster? Din framtida... Som systemingenjör hos oss kommer du att ingå i team med fokus på att utveckla och leverera avancerade...

Om tjänsten

Vill du vara med i vårt team och utveckla framtidens avancerade sensorsystem för undervattensfarkoster?

Din framtida utmaning

Som systemingenjör hos oss kommer du att ingå i team med fokus på att utveckla och leverera avancerade sensorsystem för torpeder och andra undervattenssystem. Sektionens tekniska kompetens innefattar systemdesign, sensorutveckling, algoritmkonstruktion och signalbehandling för hydroakustiska system. Vi arbetar inom hela utvecklingskedjan – från koncept till färdig produkt.

Vi söker nu en systemingenjör med inriktning mot hydroakustisk mätteknik. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att handla om planering och genomförande av hydroakustiska mätningar med efterföljande analys. Du kommer också att delta i metodikprojekt inriktade mot ständig förbättring, där såväl införskaffning av nya mätinstrument som vidareutveckling av nuvarande mätmetodik ingår.
 

Rollen innebär att du bygger upp din kompetens inom undervattensakustik och sensorteknik. Som nyanställd kommer du att arbeta i nära samarbete med erfarna kollegor, vilket ger dig goda förutsättningar att snabbt komma in i arbetsuppgifterna och utvecklas. Frågor och utmaningar som uppstår under projektens gång löser vi gemensamt i teamet vilket gör att du ständigt kan utvecklas i din roll. Dina uppgifter och ansvarsområden kommer att utökas i takt med att din kompetens höjs. Vår största styrka är vår flexibilitet där vi kan erbjuda både stimulerande arbetsuppgifter och fortsatta utvecklingsmöjligheter inom våra  områden. Vi på Dynamics jobbar inom många  olika teknikområden vilket innebär goda möjligheter att på sikt ta sig an nya utmaningar, både inom vår egen organisation och inom övriga Saab. Det kan handla om allt från att fördjupa sig tekniskt till att ta en ledande roll.

Den du är idag

Du är en erfaren eller nyutexaminerad ingenjör med stort intresse för mätteknik.

Du är en praktisk högskole- eller civilingenjör inom elektroteknik, men andra ingenjörsutbildningar kan också vara av intresse. Erfarenhet av mätteknik och akustik värderas högt. Du har en god analytisk förmåga och är van att ta egna initiativ. Eftersom du kommer att arbeta tätt ihop med dina kollegor så är det viktigt att du har en god förmåga att samarbeta och har lätt för att kommunicera. Vi ser gärna att du vill ta dig an nya utmaningar samt är öppen för att arbeta parallellt med flera uppgifter av olika slag.

 

Erfarenhet av Matlab och/eller Python är ett krav, programmeringsvana med andra programspråk är meriterande. Du har goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift då arbetet inkluderar dokumentation på både svenska och engelska.

 

Din arbetsplats blir vid vårt kontor i Linköping. Resor i tjänsten förekommer. Vi ser gärna att du har körkort. Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet. Om du har frågor rörande tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Malin Ingerhed på malin.ingerhed@saabgroup.com.

Vad du blir en del av

Dynamics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder understödsvapen, missiler, torpeder, sensorer, obemannade undervattensfarkoster och kamouflagesystem för försvarsmarknaden. Vår breda produktportfölj innefattar även produkter för den civila säkerhetsmarknaden såsom fjärrstyrda undervattensfarkoster till oljeindustrin och kärnkraftverk.

 

Vilka är vi? Sonarsektionen består idag av 16 medarbetare som alla arbetar med hydroakustik i någon form. Atmosfären är glad och dynamisk med teamkänsla och teknikutveckling i fokus. Just nu står vi inför stora utmaningar med många spännande arbetsuppgifter framför oss. Vi söker därför efter personer som vill bli en del av vårt växande team.

 

Våra ledord är Resultat, Precision och Teamwork vilket innebär att vi hjälper varandra att ta vara på de möjligheter och utmaningar som vi har framför oss. Vi tror på att en mångfald av erfarenhet, perspektiv och bakgrund bidrar till en stimulerande och rolig arbetsplats med bättre produkter för våra kunder och användare. I det sammanhanget hoppas vi att du vill vara med och bidra.

Publicerad den

20-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Linköping
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Linköping | IT | Heltidsjobb (förstajobb)