Inaktiv platsannons

Teknikspecialist nytt nationellt tågledningssystem i Solna

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Teknikspecialist nytt nationellt tågledningssystem. Vi vill ha din ansökan senast den 6 augusti.

Som Teknikspecialist inom det nya nationella tågledningssystemet på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens system för tågledning.

Om jobbet

Vi söker nu en Teknikspecialist som kommer att ingå i utvecklingsteamet för det nya nationella tågledningssystemet. Projektet ENTL ska leverera en digital tåglägestjänst som ger ökad kapacitet, bättre punktlighet och mer pålitlig tågtrafik för resenärer och godstransportörer.

Du kommer att jobba med tågledningssystem som styr tågtrafiken i hela Sverige. Arbetet är inriktat på att utveckla det nya tågledningssystemet och har starka kopplingar mot signalsäkerhetsanläggningar, IT-infrastruktur och verksamheten för att styra och leda trafik.

Som teknikspecialist har du tillsammans med teamet ansvaret för att bidra med det signaltekniska perspektivet om den svenska järnvägen till det nya tågledningssystemet. Uppdraget innebär att självständigt kunna samla in, analysera och hantera information om anläggningen på ett strukturerat sätt för att kunna möta tågledningssystemets funktionella krav.

I rollen som teknikspecialist får du möjlighet att tillägna dig nya kunskapsområden och samtidigt fördjupa befintliga kunskapsområden. Du kommer att sammanställa information, skapa strukturer ur ostrukturerad information och beskriva den textuellt, flödesschema, tabeller eller för ändamålet bäst lämpat format. Genom systematiskt och logiskt tänkande bidrar du till att skapa nya strukturer och ge förslag på förbättringar på befintliga strukturer.

Kvalifikationer

Vem är du?

För att trivas i rollen behöver du vara bekväm med att använda engelska som arbetsspråk vilket innebär att både delta i möten samt skriva dokument. Som person är du initiativtagande och driver självständigt dina arbetsuppgifter. Du har god kommunikations- och samarbetsförmåga samt lätt för att sätta dig in i komplexiteten för ett större system. Du är van att lyfta blicken och se vad som behövs ur ett helhetsperspektiv.

Vi söker dig som har

  • universitets- eller högskoleutbildning 180 hp med teknisk inriktning inom automatiseringsteknik, programutveckling eller motsvarande alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • tekniskt intresse och förståelse för komponenterna inom spårburen trafik
  • god förmåga att snabbt kunna tillägna dig ny programvara

Då arbetet sker i samarbete med en utländsk leverantör behöver du behärskar svenska och engelska på en teknisk nivå i både tal och skrift

Det är meriterande om du har

  • kunskaper i signalteknik
  • kompetens inom IT-infrastruktur
  • kompetens inom Visio
  • Erfarenhet av XML-formaterad information
Övrig information

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Dessa skickas ut via mail efter sista ansökningsdagen.

Tjänsten innebär en hel del resor inom Sverige då ENTL-projektet är baserat ibland annat Göteborg, Borlänge, Malmö och Solna. Även resor utrikes kan förekomma.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Trafik jobbar du i händelsernas centrum för att få vårt transportsystem att fungera för alla Sveriges tusentals resenärer - dygnet runt, året runt. Vi planerar, leder och övervakar trafiken på 98 500 km statliga vägar och 14 200 km statliga järnvägar. Vår uppgift är att bidra till att vägarna är framkomliga, att tågen kommer i tid och att trafikinformationen är aktuell.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2020-08-06

Publicerad den

28-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Solna
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej