Inaktiv platsannons

Specialist byggarbetsmiljö Ostlänken i Nyköping

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Specialist byggarbetsmiljö Ostlänken. Vi vill ha din ansökan senast den 12 augusti.

Vill du vara med och bygga en ny stambana i Sverige? Brinner du för att vilja förbättra säkerhets- och byggarbetsmiljöarbetet? Program Ostlänken söker nu en specialist kopplat mot byggarbetsmiljö! Vill du vara med och bygga en ny stambana i Sverige? Brinner du för att vilja förbättra säkerhets- och byggarbetsmiljöarbetet? Program Ostlänken söker nu en specialist kopplat mot byggarbetsmiljö!

Om jobbet

I rollen som specialist byggarbetsmiljö så säkerställer du att program Ostlänken uppfyller lagkrav som byggherre och följer Trafikverkets arbetssätt för byggarbetsmiljö. Du verkar som en ambassadör för en god och stark säkerhetskultur genom att konkretisera, implementera och följa upp arbetssätt. Du tillhör Ostlänken stab och kommer att arbeta med projektets alla skeden. Du kommer även att delta i erfarenhetsutbyte med andra stora projekt inom verksamhetsområdet Stora Projekt.

Exempel på arbetsuppgifter:

  • Styra, stötta och samordna projektet med frågor rörande byggarbetsmiljö
  • Samordna och följa upp rapportering av avvikelser, tillbud och olyckor.
  • Koordinera byggarbetsmiljösamordningen och medverka vid riskbedömningar

Som stöd i din roll har du Trafikverkets ledning som driver att säkerheten kommer i främsta rummet - och vår gemensamma "nollvision" med Sveriges Byggindustrier. Du har även hjälp av medarbetare och nätverk inom Trafikverket och Stora Projekt.
 

Kvalifikationer

Vem är du?

Som person är du självgående och initiativtagande med en god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv. Du trivs med att arbeta med många frågor parallellt, både självständigt och tillsammans med andra. Du är strukturerad med en god förmåga att planera, analysera och att följa upp. Du är tydlig i din kommunikation vilket innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren.

Vi söker dig som:

  • har högskoleutbildning inom bygg- och anläggning och/eller inom byggarbetsmiljöområdet eller har annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har flerårig aktuell arbetslivserfarenhet som KMA (kvalitet, miljö, arbetsmiljö) eller som byggarbetsmiljöspecialist.

Det är meriterande om du har:

  • ledarerfarenhet och erfarenhet från arbetsmiljöarbete på strategisk nivå i komplexa organisationer.
  • erfarenhet av anläggningsbranschen eller stora organisationer och/eller
  • erfarenhet av rollen som beställare och/eller
  • erfarenhet av riskhantering och ledningssystem

Då stor del av kommunikationen och dokumentationen sker på svenska och engelska ser vi en fördel med att du är bekväm i båda språken.

B-körkort är ett krav då resor ingår i tjänsten.

Övrig information

Tester kommer vara som en del i denna rekryteringsprocess.

De första intervjuerna är planerade att hållas torsdagen den 20 augusti via Skype, intervju nr 2 kommer troligen att hållas på plats på kontoret i Nyköping eller Södertälje.

Publicerad den

25-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Nyköping
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej